ΕΕ-ΕΚΤ: Ευρεία συμφωνία μείωσης των αγορών ομολόγων της

ΕΕ-ΕΚΤ: Ευρεία συμφωνία μείωσης των αγορών ομολόγων της

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ευρεία συμφωνία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη χθεσινή συνεδρίασή του ότι το επόμενο βήμα θα είναι η μείωση των αγορών ομολόγων και για συζήτηση τεσσάρων σεναρίων, έκαναν λόγο στο Reuters δύο πηγές με άμεση γνώση των συζητήσεων. Οι δυνατότητες που συζητήθηκαν στην ΕΚΤ περιλαμβάνουν, χωρίς να αποκλείουν άλλες, τη μείωση των αγορών στοιχείων ενεργητικού κατά 40 δισ. ευρώ τον μήνα ή κατά 20 δισ. ευρώ, με παράταση των αγορών κατά 6 μήνες ή 9 μήνες, δήλωσαν οι πηγές.

Για την όποια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει ευρεία συναίνεση, δήλωσαν οι πηγές, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θέλουν να αποφύγουν την επανάληψη δημόσιων διαφωνιών που υπήρξαν έπειτα από προηγούμενες αποφάσεις.

Η ΕΚΤ παρέπεμψε χθες στον Οκτώβριο για την απόφασή της σχετικά με το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που έχει υπερβεί ήδη τα 2 τρισ. ευρώ. Η επιφυλακτική της προσέγγιση αυξάνει τις πιθανότητες να επιλέξει τη σταδιακή κατάργηση του QE με πολύ αργό ρυθμό το επόμενο έτος, παρά την εύρωστη οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και τις ανησυχίες για φούσκες στην αγορά ακινήτων πλουσιότερων χωρών, όπως της Γερμανίας, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή