«Tο πέρασμα του τυφώνα Ιρμα από τις ΗΠΑ θα είναι καταστροφικό»

«Tο πέρασμα του τυφώνα Ιρμα από τις ΗΠΑ θα είναι καταστροφικό»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο τυφώνας Ιρμα θα έχει πραγματικά καταστροφικές συνέπειες, όταν χτυπήσει παράκτιες περιοχές στα νότια των ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Ο Μπροκ Λονγκ, αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (FEMA), είπε ότι οι πολίτες της Φλόριντα και των υπόλοιπων πολιτειών, πρέπει να υπακούσουν στις εντολές για άμεση εκκένωση, καθώς ο τυφώνας, κατηγορίας 5, κατευθύνεται προς τα εκεί, μετά τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε στην Καραϊβική.

«Θα είναι η τέταρτη φορά που ένας τυφώνας κατηγορίας 5, όπως η Ίρμα, θα χτυπήσει τις ΗΠΑ, ενώ είναι ο ισχυρότερος που απειλεί τη Φλόριντα μετά τον τυφώνα Άντριου, το 1992», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κυβερνήτης Φλόριντα: «Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης»

«Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης. Να θυμάστε: μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση σύντομα», προειδοποίησε, από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ. σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων αλλά μέχρι στιγμής οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην εν λόγω Πολιτεία, αλλά και στη γειτονική Τζόρτζια.

«Αυτή η καταιγίδα είναι πανίσχυρη και θανάσιμη», επέμεινε ο Σκοτ ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του προς τους κατοίκους να φύγουν από τις ζώνες που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Σήμερα είναι η ημέρα για να κάνετε το σωστό για την οικογένειά σας, να την οδηγήσετε στην ενδοχώρα για να είναι ασφαλής» συνέχισε ο κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι η έκταση του κυκλώνα είναι «μεγαλύτερη από την Πολιτεία μας στο σύνολό της».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή