ΚΟΣΜΟΣ

«Tο πέρασμα του τυφώνα Ιρμα από τις ΗΠΑ θα είναι καταστροφικό»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Ο τυφώνας Ιρμα θα έχει πραγματικά καταστροφικές συνέπειες, όταν χτυπήσει παράκτιες περιοχές στα νότια των ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

Ο Μπροκ Λονγκ, αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (FEMA), είπε ότι οι πολίτες της Φλόριντα και των υπόλοιπων πολιτειών, πρέπει να υπακούσουν στις εντολές για άμεση εκκένωση, καθώς ο τυφώνας, κατηγορίας 5, κατευθύνεται προς τα εκεί, μετά τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε στην Καραϊβική.

«Θα είναι η τέταρτη φορά που ένας τυφώνας κατηγορίας 5, όπως η Ίρμα, θα χτυπήσει τις ΗΠΑ, ενώ είναι ο ισχυρότερος που απειλεί τη Φλόριντα μετά τον τυφώνα Άντριου, το 1992», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κυβερνήτης Φλόριντα: «Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης»

«Μην αγνοείτε τις εντολές εκκένωσης. Να θυμάστε: μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για εκκένωση σύντομα», προειδοποίησε, από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ. σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων αλλά μέχρι στιγμής οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην εν λόγω Πολιτεία, αλλά και στη γειτονική Τζόρτζια.

«Αυτή η καταιγίδα είναι πανίσχυρη και θανάσιμη», επέμεινε ο Σκοτ ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του προς τους κατοίκους να φύγουν από τις ζώνες που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Σήμερα είναι η ημέρα για να κάνετε το σωστό για την οικογένειά σας, να την οδηγήσετε στην ενδοχώρα για να είναι ασφαλής» συνέχισε ο κυβερνήτης, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά ότι η έκταση του κυκλώνα είναι «μεγαλύτερη από την Πολιτεία μας στο σύνολό της».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ