Τουρκία: Ελεύθερος προσωρινά βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP

Τουρκία: Ελεύθερος προσωρινά βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την προσωρινή αποφυλάκιση του βουλευτή και εκπροσώπου τύπου του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της χώρας, του Αϊχάν Μπιλγκέν, που συνελήφθη στα τέλη Ιανουαρίου, όπως έγινε γνωστό από το HDP.

«Σήμερα ελήφθη μια απόφαση για την απελευθέρωσή του εκπροσώπου τύπου μας Αϊχάν Μπιλγκέν» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Οσμάν Μπαϊντεμίρ, νυν εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

«Η μοναδική θέση των βουλευτών πρέπει να είναι στην Εθνοσυνέλευση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Μπιλγκέν συνελήφθη την 31η Ιανουαρίου εξαιτίας των υποψιών σε βάρος του περί «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση» και «υποκίνησης εγκληματικών ενεργειών», εξήγησε μια αξιωματούχος του HDP, διευκρινίζοντας ότι κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 25 ετών εφόσον καταδικαστεί.

Οι κατηγορίες σε βάρος του σχετίζονται με τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 υπέρ των Κούρδων της Συρίας που απειλούνταν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στοίχισαν την ζωή σε 31 ανθρώπους και η τουρκική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τα γεγονότα αυτά στο HDP.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή