ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Θεσσαλονική: Με αναμμένους πυρσούς οι ένστολοι έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Φωτογραφία από seleo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ) στη Θεσσαλονίκη κατέληξε η πορεία των ένστολων που ξεκίνησε την Παρασκευή από την Πλατεία Δικαστηρίων - Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από συνδικαλιστικές εκπροσώπους αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού μέσου, οι διαδηλωτές άρχισαν να ανάβουν πυρσούς και να φωνάζουν συνθήματα έξω από το υπουργείο, ενώ αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά προκειμένου να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υφυπουργός έλειπε εκείνη την ώρα από το γραφείο της και οι ίδιοι εξέφρασαν την πρόσθεσή τους να επισκεφθούν αύριο το γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ για την επίδοση του ψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Ναι σε όλα εσείς - Αγώνα ελπίδας εμείς» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από συνδικαλιστικές εκπροσώπους αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί από τους διαδηλωτές έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο όπου έγινε η συγκέντρωση των ενστόλων βρέθηκε κι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος, κατά πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιθεώρησε τις διμοιρίες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε διατεταγμένη υπηρεσία, ενώ, πριν αποχωρήσει συνομίλησε με συναδέλφους του αστυνομικούς που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν το Σώμα.

Στις δηλώσεις τους οι ομιλητές αξίωσαν, μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα προ του 2012, τη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους ταμείων και τη διατήρηση της αυτοτέλειάς τους, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω προσλήψεων και ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής.

Πηγή: seleo.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ