Ενιαία στάση για ανθρώπινα δικαιώματα ζητεί ο Ν. Κοτζιάς

Ενιαία στάση για ανθρώπινα δικαιώματα ζητεί ο Ν. Κοτζιάς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην καταδίκη των χωρών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκανε χθες λόγο ο Ν. Κοτζιάς, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν. Ο κ. Κοτζιάς κατονόμασε τις χώρες αυτές εντός του συμβουλίου και έμαθε ότι το θέμα θα εξεταστεί από την Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι δεν μπορεί διάφοροι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να αποφασίζουν κατά το δοκούν ποιος είναι άξιος καταδίκης για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιος όχι. Δεν θα πρέπει, όπως είπε σε συζήτηση με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνόδου, να ανακινούνται ζητήματα από τους γραφειοκράτες, όταν αυτά έχουν ήδη συμφωνηθεί και επιλυθεί σε επίπεδο υπουργών.

Στη συζήτηση, δε, για τη Βόρεια Κορέα, είπε ότι κάποιες χώρες παρέχουν τεχνογνωσία για τους βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά ουδείς ασχολείται με αυτό. Οπως είπε, τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακινούνται επιλεκτικά. Για το ζήτημα της Βενεζουέλας, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν θα πρέπει να συνδέονται με διπλωματικές ενέργειες και διαμεσολαβήσεις, θέση που, όπως διευκρίνισε, υποστήριξε η Πορτογαλία, όπως και άλλες χώρες. Σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ο κ. Κοτζιάς είπε: «Υπάρχουν φωνές που μιλάνε για διακοπή, υπάρχουν φωνές που μιλάνε για αναβολή, υπάρχει νομίζω όμως συμφωνία να δούμε με σοβαρότητα το θέμα της τελωνειακής ένωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή