Η θύελλα δεν ξυπνάει τον Τραμπ

Η θύελλα δεν ξυπνάει τον Τραμπ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σύντομο διάλειμμα ανάμεσα στον τυφώνα «Χάρβεϊ», που πλημμύρισε το Χιούστον σημειώνοντας απόλυτο ρεκόρ βροχόπτωσης και στοιχίζοντας τη ζωή σε 70 άτομα, και στον τυφώνα «Ιρμα», τον ισχυρότερο που έχει σχηματιστεί ποτέ στα νερά του Ατλαντικού, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήγε στην Ντακότα και είπε τα εξής:

«Προκειμένου να προστατεύσουμε την αμερικανική βιομηχανία και τους εργαζομένους αποσύραμε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, που είναι δολοφόνος θέσεων εργασίας. Δολοφόνος θέσεων εργασίας. Ο κόσμος δεν έχει ιδέα. Και εδώ, στη Βόρεια Ντακότα, ο αγωγός DAP είναι επιτέλους σε λειτουργία».

Το μάτι του «Ιρμα» πέρασε πάνω από τη βίλα του Τραμπ στο Σεν Μαρτέν της Καραϊβικής και οδεύει προς το Παλμ Μπιτς, όπου βρίσκεται το περίφημο ιδιόκτητο κλαμπ Μαρ-α-Λάγκο, στο οποίο ο Τραμπ περνάει όλα του τα Σαββατοκύριακα. Πριν από 10 ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος μιλούσε για την «πρωτοφανή» βροχόπτωση στο Τέξας, τώρα προειδοποιεί για τις «απολύτως ιστορικών διαστάσεων καταστροφικές δυνατότητες» του «Ιρμα», ενώ ενδιαμέσως στράφηκε στον κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα και του είπε: «Δεν ήξερα ότι είχατε κύματα ξηρασίας τόσο βόρεια». Η ξηρασία στην Ντακότα είναι τόσο έντονη, που μεγάλο μέρος της σοδειάς των σιτηρών έχει καταστραφεί, την ώρα που τρομακτικές πυρκαγιές σαρώνουν, μήνα Σεπτέμβριο, πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, ακόμη και το βόρειο Ορεγκον.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ αρνείται πεισματικά να κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στην αποσταθεροποίηση του κλίματος και στην εξάρτηση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα.

Συχνές οι καταστροφές

Ενώ καταστροφές ιστορικών διαστάσεων εμφανίζονται με συχνότητα μία κάθε δέκα ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να αγνοεί τον απλό νόμο της φυσικής, σύμφωνα με τον οποίο όσο τα νερά των θαλασσών θερμαίνονται, τόσο αυξάνεται η εξάτμιση και μεγαλώνει η ενέργεια που τροφοδοτεί τα μέτωπα της κακοκαιρίας. Οσο η θερμοκρασία του αέρα ανεβαίνει, τόσο συχνότερες και καταστροφικότερες γίνονται οι πυρκαγιές και τα κύματα ξηρασίας, ακόμη και σε περιοχές που συνήθως γλίτωναν.

Δυστυχώς για τον πλανήτη, ο Τραμπ έχει συνδέσει την πολιτική του ύπαρξη με τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και αυτό του αποσπά την προσοχή από τον εκκωφαντικό θόρυβο της θύελλας που σφυροκοπά τις ίδιες του τις βίλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή