Τη Δευτέρα το 1ο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

Τη Δευτέρα το 1ο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων. Η ενίσχυση της παιδείας είναι προτεραιότητα», αναφέρει σε μήνυμά του ενόψει της έναρξης νέας σχολικής χρονιάς, μεθαύριο Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, ενώ ο υπουργός στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα.

Οπως παραδέχονται οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε αντίθεση με άλλες χρονιές (π.χ. το 2015, επί Μπαλτά-Κουράκη). Ωστόσο προβλήματα υπάρχουν. «Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα κουτσουρεμένο σχολείο, στο οποίο οι μαθητές τελειώνουν τα μαθήματα στη 1.15 μ.μ. και όχι στις 2 μ.μ. όπως παλαιότερα, και το ολοήμερο δεν έχει μόνιμο δάσκαλο ώστε να γίνεται η προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να περικοπούν θέσεις εργασίας και να εξοικονομηθούν περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί. Δεν παραλείπουμε να υπενθυμίζουμε πως τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων δεν επαρκούν και επιπλέον συνεχίζουν να φτάνουν με τεράστιες καθυστερήσεις στα σχολεία, ανέφερε η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (προσκείμενη στη ΔΗΣΥ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή