Σύσταση σε όσους Τούρκους ταξιδεύουν στη Γερμανία εξέδωσε η Αγκυρα

Σύσταση σε όσους Τούρκους ταξιδεύουν στη Γερμανία εξέδωσε η Αγκυρα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ίδιο νόμισμα απαντά η Άγκυρα στο Βερολίνο, αναφορικά με την προειδοποίηση του τελευταίου προς τους πολίτες της Γερμανίας, ότι διατρέχουν κίνδυνο αυθαίρετης σύλληψης στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα συνέστησε σήμερα την προσοχή στους πολίτες της, σε περίπτωση που θέλουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έξαρση του αντί-τουρκικού αισθήματος στη χώρα, ιδίως πριν από τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, αργότερα μέσα στον μήνα.

Η σύσταση αυτή, είναι πιθανόν να αναζωπυρώσει τις υπάρχουσες εντάσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, μετά την επιδείνωση των διμερών σχέσεων που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Η εκστρατεία της πολιτικής ηγεσίας στην Γερμανία είναι βασισμένη στο αντί-τουρκικό αίσθημα κι εμποδίζει την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ. Η πολιτική ατμόσφαιρα έχει επηρεαστεί από την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική σε ορισμένες περιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή