Γερμανία – Δημοσκόπηση: Μικρή άνοδος για το SPD – Προβάδισμα 13% για το κόμμα της Μέρκελ

Γερμανία – Δημοσκόπηση: Μικρή άνοδος για το SPD – Προβάδισμα 13% για το κόμμα της Μέρκελ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εμφανίζεται να σημειώνει άνοδο, αν και το CDU της Άγκελα Μέρκελ συνεχίζει να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς θα λάμβανε 24% δηλαδή +3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap, η οποία έγινε πριν δυο μέρες για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει όμως ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με 37%, έστω και αν παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της σημερινής Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα λάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%.

Ακολουθούν με 8% το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Στο υποθετικό ερώτημα ποιόν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετο απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την Άγκελα Μέρκελ (-2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και το 27% τον Μάρτιν Σούλτς (+2%).

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή