ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Πρόεδρος της Eldorado Gold Τζορτζ Μπερνς στην «Κ»: Αλλα μας λένε και άλλα κάνουν

Στα όρια της υπομονής της σχετικά με την πολύπαθη επένδυση στη Χαλκιδική πλησιάζει η Eldorado Gold, μητρική εταιρεία της «Ελληνικός Χρυσός». Σύμφωνα με τον Τζορτζ Μπερνς, που ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον περασμένο Απρίλιο, αν η κυβέρνηση μπλοκάρει οριστικά την επένδυση «θα είναι νομικά εκτεθειμένη απέναντί μας» και θα υπάρξουν αγωγές.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη οδό για να πάρουμε τις απαραίτητες άδειες και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε», δηλώνει στην «Κ» ο κ. Μπερνς, τον οποίο συναντήσαμε στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός» στο κέντρο της Αθήνας. «Αν όμως δεν μπορούν οι διαφορές μας με την κυβέρνηση να επιλυθούν με φιλικό τρόπο, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των μετόχων και των εργαζομένων μας».

Θεωρεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα στηρίζει την επένδυση; «Κάθε φορά που βλέπω τον κ. Σταθάκη μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να προχωρήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τα λόγια του δεν είναι συνεπή με τις πράξεις. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την ατζέντα του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, που προσπαθεί δημοσίως και σθεναρά να προσελκύσει ξένους επενδυτές και να επιταχύνει την ανάκαμψη της οικονομίας. Διάβασα ένα άρθρο στην εφημερίδα σας αυτήν την εβδομάδα που με ενθουσίασε. Ο κ. Τσίπρας έλεγε στους υπουργούς του ότι πρέπει να περιορίσουν τη γραφειοκρατία και τα ανούσια πράγματα που αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από το να απογειωθούν. Σκέφθηκα ότι αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε – αλλά συνεχίζουμε να μη βλέπουμε κάποια βελτίωση».

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην Καθημερινή που κυκλοφορεί καθώς και στο epaper application

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ