ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τις πληγές της μετρά η Αμερική από τον καταστροφικό τυφώνα Ιρμα που συνεχίζει να δοκιμάζει την χώρα βάζοντας στο στόχαστρο από το πρωί της Κυριακής και την Φλόριντα.

Η πιο δυνατή καταιγίδα εδώ και μια δεκαετία έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε διάφορα νησιά της Καραιβικής, ενώ έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς. 

Αναλυτικά οι περιοχές - εκτός της πολιτείας της Φλόριντα -  που έχουν πληγεί: 

Κούβα: Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πολλές επαρχίες της Κούβας. Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για "σημαντικές καταστροφές", χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Στην πρωτεύουσα της χώρας, Αβάνα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Αγιος Μαρτίνος και Αγιος Βαρθολομαίος: Μη κατοικήσιμα κηρύχθηκαν από τις γαλλικές αρχές έξι από τα 10 σπίτια στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου. Εννέα άτομα έχουν σκοτωθεί και επτά αγνοούνται, ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις.

Νησιά Τερκς και Κέικος: Θολή παραμένει η εικόνα για τις εκτεταμένες ζημιές. 

Μπαρμπούντα: Το μικρό νησί είναι "σχεδόν κατοικήσιμο", καθώς το 95% των κτιρίων έχει καταστραφεί, με τον πρωθυπουργό, Γκαστόν Μπρόουν να εκτιμά ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα κοστίσει 100 εκατ. δολάρια. Ενας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί.  

Ανγκουίλα: Εκτεταμένες ζημιές και ένα νεκρός. 

Πουέρτο Ρίκο: Πάνω από 6.000 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, ενώ πολλοί περισσότεροι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν σκοτωθεί. 

Παρθένοι Νήσοι: Πέντε νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τέσσερις νεκροί με παρόμοια καταστροφική εικόνα στα κτίρια στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους. 

Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία: Οχι τόσο μεγάλη ζημιά. Οι κάτοικοι είναι περισσότερο φοβισμένοι παρά πληγέντες από τον Ιρμα. 

Με πληροφορίες από το BBC. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ