Νεαρά μέλη ακροαριστερών οργανώσεων έχουν κατέβει στους δρόμους της Ρώμης, για να τιμήσουν τη μνήμη του Κινέζου κομμουνιστή ηγέτη Μάο Τσετούνγκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο ακριβώς ημέρες, το 1976. (AP Photo/Gianni Foggia)  

Οι Ρόλινγκ Στόουνς δίνουν την πρώτη τους συναυλία στην ηπειρωτική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πόλη του Ντόρτμουντ της Δυτικής Γερμανίας, το 1965. Χιλιάδες φανατικοί οπαδοί τους κατέκλυσαν τον συναυλιακό χώρο, στον οποίο διεξήχθη η πρώτη από τις πέντε συναυλίες που έδωσε το βρετανικό συγκρότημα στη χώρα. Το Έσσεν, το Αμβούργο, το Μόναχο και το Βερολίνο υπήρξαν οι επόμενες στάσεις του δημοφιλούς συγκροτήματος. (AP Photo/Schroer)

Στην αυγή του 21ου αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην παγκόσμια ιστορία, όταν δύο αεροσκάφη της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας πέφτουν πάνω στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας περίπου 3.000 ανθρώπινες απώλειες και τραυματίζοντας περισσότερους από 6.000 ανθρώπους, το 2001. Τις επιθέσεις οργάνωσε και εκτέλεσε η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα. (AP Photo/Gene Boyars)

Το προεδρικό μέγαρο της Χιλής βομβαρδίζεται κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, στο Σαντιάγο, το 1973. Καθώς οι βόμβες έπεφταν στο προεδρικό μέγαρο και πλησίαζαν τα στασιαστικά στρατεύματα, ο μαρξιστής Χιλιανός πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε έδωσε τέλος στη ζωή του, μη θέλοντας να παραδοθεί στους πραξικοπηματίες. Η μέρα αυτή σήμανε το τέλος του εγχειρήματος σοσιαλιστικής αναμόρφωσης της Χιλής της κυβέρνησης Αλιέντε, ανοίγοντας την πόρτα σε μία 17χρονη στρατιωτική δικτατορία. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ