Mr Pug: Μαγειρεύοντας στα όρια του Σιάμ

Mr Pug: Μαγειρεύοντας στα όρια του Σιάμ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Πολύ κοντά στη Χώρα της Μυκόνου, στο περιφερειακό δρόμο που την αγκαλιάζει.

Η ατμόσφαιρα: Είτε στην αυλή του με θέα τη Χώρα της Μυκόνου ή ακόμα καλύτερα στην εσωτερική σάλα του, το μυκονιάτικο Mr Pug του Γιώργου Βενιέρη έχει έθνικ αέρα, με εμπνευσμένη σύγχρονη διακόσμηση και ένα φοβερό γκράφιτι από τον Pavlo Jase (ζωγράφος του δρόμου). Η κουζίνα του δεν είναι απλώς ανοιχτή, είναι ορθάνοιχτη, ένα με τη σάλα – το δε chef's table είναι ένας ανοξείδωτος πάγκος κουζίνας.

 

Mr Pug: Μαγειρεύοντας στα όρια του Σιάμ-1

Το φαγητό: Ζητούμενο εδώ είναι το fusion Ασίας-Ελλάδας που κάθε χρόνο εξελίσσεται, με διακριτικές αντικαταστάσεις εξωτικών υλικών από τα ελληνικά alter ego τους. Παράδειγμα, η μικρή, πικρή ταϊλανδέζικη μελιτζάνα που σε κάποια πιάτα αντικαθίσταται από πικρές, πράσινες ελιές. Ωστόσο, πολύ θα θέλαμε ακόμη περισσότερη ελληνική εμπλοκή. Οι μαγειρικές ξεκινούν από τα όρια της Βόρειας Ταϊλάνδης με την Κίνα, έχουν άψογες τεχνικές, φινέτσα στην παρουσίαση και θαυμάσιο γευστικό αποτέλεσμα, κάθε χρόνο και καλύτερο. Δοκιμάσαμε buns ατμού, ανάλαφρα σα μαξιλαράκια, με τραγανό κοτόπουλο και μαγιονέζα κάρι, το πολύ πετυχημένο Pug thai με γαρίδες και νταϊκόν και τη σαλάτα Yam neua με μοσχάρι, μέντα και καβουρδισμένο sticky rice.

Σε κάθε μας επίσκεψη απολαμβάνουμε την σχεδόν εθιστική, κρεμώδη μελιτζάνα, ένα σοφιστικέ πιάτο με ένταση από το miso φιστικοβούτυρου, ενώ πολύ καλό είναι φέτος και το πράσινο κάρι Luke chin pla (με ψάρι) με πράσινες ελιές. Τα εξωτικά γλυκά στέκονται στο ύψος του δείπνου: Πέρλες ταπιόκας με pandan, ανανά και μαρέγκες από λάιμ, φανταστικό μάνγκο μπριλέ με παγωτό καρύδας, κ.α.

 

Mr Pug: Μαγειρεύοντας στα όρια του Σιάμ-2

Ο λογαριασμός: 35-40€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μικρή μεν, αξιόλογη δε λίστα με κρασιά, ελληνικά, αλλά και διεθνή.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 18.30- 00.30.

Mr Pug,

Περιφερειακός Χώρας, Μύκονος,

Tηλ. 22890-77771.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή