ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα τα 2/3 της Φλόριντα από το πέρασμα του Ιρμα

ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα τα 2/3 της Φλόριντα από το πέρασμα του Ιρμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 6.5 εκατομμύρια σπίτια στη Φλόριντα βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αριθμός που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα των κατοικιών της πολιτείας, μετά το φονικό και καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα.

Παρότι τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ροής του ρεύματος σε ολόκληρη την πολιτεία, σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση παραμένει απελπιστική. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο βάρος της καταστροφής φέρουν τα νησιά Φλόριντα Κις και το δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Η Φλόριντα δέχτηκε το χτύπημα του Ίρμα την Κυριακή, προτού ο τυφώνας υποβιβαστεί σε τροπική καταιγίδα την Κυριακή, καθώς κινείται προς το βορρά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν τουλάχιστον τέσσερις θανάτους με το ακραίο καιρικό φαινόμενο στην πολιτεία, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους στην Καραϊβική. 

Παρότι ο τυφώνας σταδιακά αποδυναμώθηκε και τελικώς υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 110 χλμ/ώρα, πλησιάζοντας έτσι την ταχύτητα ενός κυκλώνα, ανακοίνωσε το πρώι το αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης των Κυκλώνων (NHC). Το μάτι της «Ίρμα» βρίσκεται ακόμη πάνω από τη Φλόριντα, ενώ κινείται με βορειοδυτική κατεύθυνση.

Το αεροδρόμιο του Μαϊάμι θα παραμείνει κλειστό σήμερα, ημέρα Δευτέρα, καθώς έχει υποστεί σημαντικές ζημιές σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Το συνολικό ύψος των ζημιών που έχουν προκαλέσει ο Χάρβει και ο Ίρμα αναμένεται να ανέλθει σε περισσότερα από 100 δις δολάρια. 

Διαβάστε αναλυτικά ποιες περιοχές έχουν πληγεί από την πορεία του Ιρμα

Πηγή: BBC, CNN, ΑΠΕ, REUTERS. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή