Στην αντεπίθεση η Google κατά Κομισιόν για το πρόστιμο – μαμούθ

Στην αντεπίθεση η Google κατά Κομισιόν για το πρόστιμο – μαμούθ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google εξαπέλυσε μια αντεπίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταθέτοντας προσφυγή κατά του προστίμου – μαμούθ που της επιβλήθηκε τον Ιούνιο από τις Βρυξέλλες για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, έκανε σήμερα γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η πρόσφυγή κατά του προστίμου κατατέθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου, η Επιτροπή είχε καταδικάσει την Google σε πρόστιμο ύψους 2,42 δισεκ. ευρώ, κατηγορώντας ότι παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Google καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο για να ευνοήσει την υπηρεσία σύγκρισης τιμών Google Shopping σε βάρος ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Google επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε την προσφυγή αυτή αρνούμενη να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Από την πλευρά της η Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα υπερασπιστεί «την απόφασή της ενώπιον της δικαιοσύνης», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή