Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για την αναστολή επένδυσης της Eldorado Gold

Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση για την αναστολή επένδυσης της Eldorado Gold

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση της αναστολής της επένδυσης της Eldorado Gold στη Χαλκιδική πυροδότησε άμεσα τις αντιδράσεις και της ήσσονος αντιπολίτευσης, με τα πυρά να εκτοξεύονται κατά κύριο λόγο προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού, ο οποίος μόλις ένα 24ωρο πριν, από το βήμα της ΔΕΘ, εμφανιζόταν φιλικός στις επενδύσεις, προτάσσοντας το –λογοπαίγνιο– «gr – invest».

Στον χορό των αντιδράσεων πρωτοστάτησαν Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επενδυτές που το βάζουν στα πόδια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ιδεοληψίες, μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα», που καταδικάζουν τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα επέλεξε να φέρει το θέμα και στη Βουλή, καθώς με ερώτησή του ο Ανδ. Λοβέρδος ζητεί να μάθει από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος «αν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία με τους επενδυτές για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο Στ. Θεοδωράκης εστίασε στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, λέγοντας πως «οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους στη Χαλκιδική», προειδοποιώντας πως «εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο».

Μπαράζ αντιδράσεων υπήρξε και από άλλα στελέχη της Κεντροαριστεράς, όπως επί παραδείγματι από τους δύο υποψηφίους για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Γ. Μανιάτη και Γ. Καμίνη. Ο βουλευτής Αργολίδας, χαρακτηρίζοντας «υποκριτή» τον πρωθυπουργό, τον κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο για το διαφαινόμενο ναυάγιο της επένδυσης, κατηγορώντας τον για πολιτική «καταστροφής, φτώχειας κι αδιεξόδων». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, με τη χαρακτηριστική φράση «δεν επιτρέπεται πια να αναλισκόμαστε σε διακηρύξεις και ευχολόγια για τις επενδύσεις», ζήτησε να δοθεί λύση ώστε να μη ματαιωθεί οριστικά η επένδυση.

Σκληρή κριτική άσκησε και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος σε δηλώσεις του (Ράδιο Θεσσαλονίκη) προέταξε το μήνυμα που εκπέμπεται από την αποχώρηση, διερωτώμενος ποιος επενδυτής θα έρθει αντιλαμβανόμενος πως «δεν έχει αξιόπιστο συνομιλητή, δεν υπάρχει μια χώρα η οποία προσφέρει ασφάλεια δικαίου». Να σημειωθεί πως ξεχωριστές, αλλά το ίδιο έντονες ήταν οι αντιδράσεις και για την ανάρτηση του συνεργάτη του πρωθυπουργού, Ν. Καρανίκα, –ο οποίος μέσω… Facebook ευχήθηκε στην Εldorado «να μη στεριώσει πουθενά»–, με πιο έντονη εκείνη του ΠΑΣΟΚ, που διά του εκπροσώπου του Π. Χρηστίδη ζήτησε την αποπομπή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή