Ζουμερά και υγιεινά καλαμπόκια

Ζουμερά και υγιεινά καλαμπόκια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 10΄, Βράσιμο: 15΄ – 30΄, Αναμονή: 3΄, Ψήσιμο: 8΄ – 10΄

Υλικά (για 4 κομμάτια)

  • 4 κοτσάνια καλαμπόκια
  • λίγο αλάτι, για το βράσιμο
  • 4 κουτ. γλυκού βούτυρο, για το τηγάνι 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια από τα φύλλα και τα μουστάκια τους. Τα ξεπλένουμε με νερό βρύσης. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με ελαφρώς αλατισμένο νερό (τόσο που να τα σκεπάζει).

Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά, καλύτερα σκεπασμένα με το καπάκι. Εναλλακτικά, αν έχουμε χύτρα, τα βράζουμε σε αυτή για 15 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 3 λεπτά σε ένα σουρωτήρι για στραγγίξουν. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε 1 κουταλάκι βούτυρο να ζεσταθεί καλά και καψαλίζουμε σε αυτό το πρώτο καλαμπόκι για μερικά λεπτά. Το γυρνάμε με μια λαβίδα ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές, μέχρι να φαίνεται σαν ψητό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα καλαμπόκια, ανανεώνοντας κάθε φορά το βούτυρο. 

Εναλλακτικά

Αντί για αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα καλαμπόκια σε βουτυρωμένο ταψί στο γκριλ, για 2 – 3 λεπτά. Ενδιαμέσως, τα γυρίζουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή