ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 22% των τιμών στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η υψηλή ζήτηση από τις διεθνείς αγορές για τουριστικές κρατήσεις και τη φθινοπωρινή περίοδο στη χώρα μας διατήρησε σε ανοδική τροχιά τις διαδικτυακές τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων τον Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Trivago για την εξέλιξη των διαδικτυακών ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο των ξενοδοχείων της χώρας για τον τρέχοντα μήνα αυξήθηκε κατά 22%, φθάνοντας σε 132 ευρώ από 108 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σε υψηλότερα επίπεδα από τις online ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα κινούνται οι τιμές σε μονάδες ανταγωνιστικών μεσογειακών προορισμών όπως στην Ισπανία με 149 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στην Πορτογαλία με 136 ευρώ και στην Ιταλία με 135 ευρώ. Στον αντίποδα, σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στην Κύπρο (113 ευρώ) και στην Τουρκία (77 ευρώ).

Μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών που παρακολουθεί ξενοδοχειακά η Trivago οι υψηλότερες online τιμές συναντώνται τον Σεπτέμβριο στη Δανία με 197 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στην Ελβετία με 195 ευρώ και στην Ολλανδία με 171 ευρώ, ενώ οι χαμηλότερες στη Βουλγαρία με 50 ευρώ, στη Ρωσία με 57 ευρώ και στη Ρουμανία με 61 ευρώ.

Ανοδικά αλλά με ηπιότερους ρυθμούς σε σχέση με το σύνολο της χώρας κινούνται οι online ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Trivago, η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα αθηναϊκά ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 13%, φθάνοντας σε 122 ευρώ έναντι 108 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2016. Οι ξενοδόχοι της Αθήνας παρά την αύξηση διατηρούν σε ανταγωνιστικά επίπεδα τις τιμές τους σε σχέση με δημοφιλείς τουριστικά πόλεις του Νότου όπως είναι η Λισσαβώνα (157 ευρώ), η Μαδρίτη (42 ευρώ) και η Ρώμη (129 ευρώ). Επίσης, χαμηλότερα κινούνται οι τιμές στην Αθήνα από τον μέσο όρο των online ξενοδοχειακών τιμών σε 50 δημοφιλείς πόλεις –όπου συγκεντρώνει στοιχεία για τη μηνιαία έρευνά της η Trivago–, o οποίος για τον τρέχοντα μήνα διαμορφώνεται στα 143 ευρώ.

Οι υψηλότερες τιμές σε επίπεδο αστικών προορισμών συναντώνται στο Μονακό με 400 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο, στη Βενετία με 258 ευρώ και στην Κοπεγχάγη με 246 ευρώ, ενώ οι χαμηλότερες στην Αγία Πετρούπολη με 56 ευρώ και σε Σόφια, Κίεβο, Βελιγράδι με 58 ευρώ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ