Βουλή: Σε εξέλιξη η ακρόαση των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου

Βουλή: Σε εξέλιξη η ακρόαση των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει από τις δέκα το πρωί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με θέμα την ακρόαση, από τα μέλη της, των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου Ιωάννη Γιαννακόπουλου, Ειρήνης Κιουρκτσόγλου-Πετρουλάκη, Δημητρίου Κράνη και των Αρεοπαγιτών Μαρίας Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη και Βασιλείου Πέππα, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που κενώθηκε την 30ή Ιουνίου 2017.

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, που επίσης κενώθηκαν την 30ή Ιουνίου 2017.

Την Τετάρτη θα προσέλθουν στη Διάσκεψη προς ακρόαση οι Αρεοπαγίτες κυρία Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, κ. Γεώργιος Κοντός, κυρία Ασπασία Μαγιάκου, κ. Βασίλειος Πέππας και κ. Γεώργιος Λέκκας, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση των Αρεοπαγιτών κυρίας Πηνελόπης Ζωντανού, κ. Αθανασίου Καγκάνη, κυρίας Μαρίας Χυτήρογλου, κυρίας Ειρήνης Καλού, κυρίας Αρτεμισίας Παναγιώτου, κυρίας Αλτάνας Κοκκοβού και κ. Δημητρίου Γεώργα, κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά την ακρόαση, η Διάσκεψη των Προέδρων, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα εκφράσει τη γνώμη της, η οποία θα αποσταλεί στο υπουργικό συμβούλιο. Την ερχόμενη εβδομάδα, η Διάσκεψη των Προέδρων θα προγραμματίσει την ακρόαση οκτώ (8) Συμβούλων Επικρατείας υποψηφίων για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και έξι (6) δικαστικών λειτουργών υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, για την πλήρωση των δύο θέσεων Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας θα προσέλθουν σε ακρόαση ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, ο κ. Παναγιώτης Ευστρατίου, η κυρία Ευαγγελία Νίκα, η κυρία Παναγιώτα Καρλή, η κυρία Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, ο κ. Διομήδης Κυριλλόπουλος, ο κ. Δημήτριος Μακρής και η κυρία Σοφία Βιτάλη.

Εξάλλου, για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα προσέλθουν σε ακρόαση ο κ. Ιωάννης Σαμαράς, η κυρία Σωτηρία Ντούνη, η κυρία Χρυσούλα Καραμαδούκη, η κυρία 'Αννα Λιγωμένου, η κυρία Μαρία Αθανασοπούλου και ο κ. Κωνσταντίνος Τόλης.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή