ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας

ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Antoine Griezmann, θεωρείται από τους συναθλητές του ως ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ στον κόσμο. Ο Γάλλος διεθνής είναι από τον περασμένο Ιούνιο πρεσβευτής της ΗΥΤ, μίας αντισυμβατικής ωρολογοποιίας που και αυτή απολαμβάνει τον σεβασμό των «συναδέλφων» της, χάρη στην πρωτοποριακή της προσέγγιση στον τρόπο απεικόνισης του χρόνου.

ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας-1

Τώρα η ΗΥΤ παρουσιάζει μία συλλεκτική έκδοση του μοντέλου της Η1, η οποία είναι αφιερωμένη στον Griezmann και δημιουργήθηκε από κοινού με τον διάσημο ποδοσφαιριστή. To H1 Antoine Griezmann έχει όλες τις αρετές του ονόματος που κουβαλάει: είναι αθλητικό, κομψό και εξαιρετικό από πλευράς τεχνικής.

ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας-2

Εφοδιασμένο με επτά πατέντες και ακόμη μία για το design, το H1 διαθέτει το εμβληματικό σύστημα της ΗΥΤ απεικόνισης της ώρας με δύο υγρά (ένα χρωματιστό και ένα διαφανές), τα οποία κινούνται μέσα σε ένα λεπτό κρυστάλλινο σωληνάκι, περιμετρικά του καντράν. Πώς λειτουργεί το σύστημα με απλά λόγια; Στο άνω τμήμα του ρολογιού υπάρχει ένας μηχανικός μηχανισμός, ο οποίος κινεί ένα έκκεντρο, το οποίο πιέζει ένα έμβολο (πιστόνι). Το έμβολο αυτό ενεργοποιεί τις δύο φυσούνες, οι οποίες είναι εμφανείς στο κάτω μέρος του ρολογιού.

ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας-3

Σε διάστημα 12 ωρών –ή 43.200 δευτερολέπτων–, το υγρό που βρίσκεται μέσα στο γυάλινο σωληνάκι ταξιδεύει ακριβώς 11 εκατοστά προτού επιστρέψει στο αρχικό του σημείο. Η κίνηση αυτή προκαλείται από μία συστολή-διαστολή μόλις 1,3 χιλιοστών των φυσούνων! Επειδή το σύστημα πρέπει να εγγυάται στεγανότητα επιπέδου νανοτεχνολογίας, η συνολική ποσότητα υγρού που κυκλοφορεί στο κλειστό κύκλωμα είναι υπολογισμένη με ακρίβεια μικρολίτρου (ενός εκατομμυριοστού του λίτρου)!

ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας-4

Ντυμένο στα μπλε και λευκά, τα δύο αγαπημένα χρώματα του αθλητή, το H1 Antoine Griezmann κυκλοφορεί σε περιορισμένη σειρά 20 μόλις κομματιών. Η ανάγνωση της ώρας γίνεται από το μπλε υγρό που κινείται περιμετρικά. Στο κεντρικό καντράν από διάφανο κρύσταλλο ζαφειριού τρέχουν τα λεπτά, ενώ σε δύο υποκαντράν, συμμετρικά τοποθετημένα στο 10 και στο 2, βρίσκονται τα δευτερόλεπτα και η ένδειξη power reserve, αντίστοιχα.

ΗΥΤ Η1 Antoine Griezmann: Μία κλεψύδρα καρπού για έναν άσο της μπάλας-5

Η κάσα είναι δίχρωμη, από μπλε PVD και τιτάνιο με επεξεργασία DLC (Diamond Like Carbon) και συνδυάζεται με ένα λευκό λουράκι τύπου Cordura με μπλε ραφές. Στο κρύσταλλο ζαφειριού που καλύπτει το πίσω μέρος της κάσας εμφανίζεται το λογότυπο του Antoine Griezmann.

Δείτε και το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της ΗΥΤ.

Τα ρολόγια ΗΥΤ μπορείτε να τα βρείτε στα Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή