Ρήξη της ΝΔ με ΔΑΠ Πάτρας για το περιστατικό της αντιγραφής

Ρήξη της ΝΔ με ΔΑΠ Πάτρας για το περιστατικό της αντιγραφής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμία ανοχή». Με αυτήν την φράση περιγράφουν στη ΝΔ το θέμα που δημιουργήθηκε με την μαζική αντιγραφή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μία κίνηση που εντελώς απροσδόκητα βρήκε συμπαραστάτη στην φοιτητική οργάνωση της ΔΑΠ Πατρών, όπου εναντιώθηκε στις κυρώσεις εναντίον των φοιτητών. 

Στην Πειραιώς ακριβώς εκεί εστιάζουν. Πως δεν είναι δυνατόν την ώρα που δίνεται μία μάχη με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εκπέμψει η ΝΔ ένα νέο καθαρό μήνυμα, όπως διαφάνηκε και στην περίπτωση του υιού Τραγάκη, δεν είναι δυνατόν τοπικές ομάδες με μικροσυμφέροντα να αλλοιώνουν αυτό το μήνυμα. Και η εν λόγω διαπίστωση είναι ευρύτερη και αδιαπραγμάτευτη, καθώς το συλλογικό δεν μπορεί να μπαίνει κάτω από το μικροπολιτικό.

Στο πλαίσιο αυτό η Πειραιώς έδωσε την στήριξη της στον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο, ο οποίος εξαρχής πήρε αποστάσεις από την ομαδική αντιγραφή 106 φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Κ. Δέρβος ήδη από την περασμένη Πέμπτη πριν ακόμα το θέμα λάβει διαστάσεις σημείωσε πως είναι αυτονόητη η επιβολή κυρώσεων και η τήρηση της νομιμότητας.

Με την τοποθέτηση αυτή ήρθε σε σαφή διάσταση από την τοπική οργάνωση της Πάτρας, η οποία μάλιστα επικαλέστηκε τον Μαρξ για την δικαιολογήσει εμμέσως πλην σαφώς την πράξη.

Προς επίρρωση των ανωτέρω η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές».

Η όλη στάση εξάλλου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τα νέα ήθη τα οποία επιδιώκει να περάσει οριζοντίως σε όλη την πυραμίδα της οργάνωσης, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του υιού Τραγάκη, δεν αφήνουν κανένα περιθώρια μη εφαρμογής της νομιμότητας από οποιονδήποτε αποτελεί μέλος του πολιτικού οργανισμού της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή