To «Αβέρωφ» βγαίνει ξανά στο Αιγαίο

To «Αβέρωφ» βγαίνει ξανά στο Αιγαίο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύβος ερρίφθη. Το θωρηκτό Αβέρωφ θα βγει ξανά στο Αιγαίο με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.Στόχος να φτάσει ρυμουλκούμενο μετά από περίπου 2 ημερών ταξίδι στην «νύμφη του Θερμαικού» ώστε να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης 28η Οκτωβρίου.Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχο Νικόλαο Τζούνη και τον διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, πλοίαρχο, Χρήστο Παυλούδη.

Ο σκοπός διττός. Πρώτον η συμμετοχή του πλοίου στις εορταστικές εκδηλώσεις και κατά δεύτερον η παραμονή του στην Θεσσαλονίκη για περίπου ένα μήνα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της βόρειας Ελλάδας να επισκεφτούν το πλωτό αυτό μουσείο που αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Αβέρωφ έχει συνδεθεί με την ελληνική ιστορία του ελληνικού έθνους για πάνω από μισό αιώνα. Παροπλίστηκε μετά τον Β’ ΠΠ, το 1952 και παρέμεινε μέχρι το 1983 στον Πόρο από όπου μεταφέρθηκε το 1984 στο Φάληρο, όπου άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του.33 χρόνια μετά θα κάνει και πάλι το πρώτο του ταξίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή