Νικήτρια στη Συρία δηλώνει η Χεζμπολάχ

Νικήτρια στη Συρία δηλώνει η Χεζμπολάχ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΗΡΥΤΟΣ. Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, ισχυρός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, κήρυξε τη νίκη στον πόλεμο στη Συρία, χαρακτηρίζοντας τις εχθροπραξίες που σημειώνονται «σποραδικές συγκρούσεις», σύμφωνα με εφημερίδα που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Αναφερόμενος στους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα φέρεται να δήλωσε σε μια θρησκευτική συγκέντρωση πως «το άλλο σχέδιο έχει αποτύχει και θέλει να διαπραγματευθεί για ορισμένα κέρδη», σύμφωνα με την εφημερίδα al-Akhbar. «Κερδίσαμε τον πόλεμο (στη Συρία) και ό,τι απομένει είναι επιμέρους μάχες», δήλωσε ο Νασράλα, η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση του οποίου έχει στείλει χιλιάδες μαχητές στη Συρία προς υποστήριξη του Ασαντ. Πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο της ομιλίας του Νασράλα επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας και του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών κοντά στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία, όπου υποστηρίζουν δύο ξεχωριστές επιθέσεις κατά του Ι.Κ. στη Συρία, σύμφωνα με μια ΜΚΟ, ενώ δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες σε αεροπορικές επιδρομές.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος, υποστηριζόμενες από τη ρωσική πολεμική αεροπορία δρουν στο δυτικό τμήμα της επαρχίας αυτής, δυτικά του ποταμού Ευφράτη, ενώ μια συμμαχία Aράβων και Kούρδων μαχητών, που υποστηρίζεται από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον, επιχειρεί στην ανατολική όχθη του ποταμού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή