Φώφη Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.

Φώφη Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οσοι αγωνιούν για το τι θα κάνουμε μετά τις εκλογές, ας αναζητήσουν αλλού τα δεκανίκια για τη συντηρητική παράταξη ή τον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτή τη φράση που είπε στη ΔΕΘ η κ. Φώφη Γεννηματά, προσδιόρισε και τον ρόλο που επιφυλάσσει στον νέο φορέα που ετοιμάζεται ανάμεσα στους σημερινούς πόλους εξουσίας. Επί της ουσίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος του νέου κόμματος, δεν θα αλλάξει στρατηγική. Θα επιμείνει στην ανάγκη σύμπραξης της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ ως προϋπόθεσης για να δεχθεί να μπει στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως μόνον αν διακομματικά συμφωνηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης η χώρα θα βγει από το σημερινό της αδιέξοδο.

Η ομιλία της κ. Γεννηματά σηματοδότησε και την έναρξη της πολιτικής αντιπαράθεσης που θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες εβδομάδες μεταξύ των διεκδικητών του νέου φορέα. Αυτό άλλωστε επιζητεί και η ίδια, με τους συνεργάτες της να επισημαίνουν από μέρες ότι στο πεδίο της πολιτικής και όχι των διαδικαστικών θεμάτων πρέπει να αναμετρηθούν στο εξής οι υποψήφιοι. Αφήνουν έτσι να εννοηθεί ότι εν συγκρίσει με τους περισσότερους διεκδικητές του νέου φορέα που επιθυμούν να γίνουν στηρίγματα της Ν.Δ., η κ. Γεννηματά είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί τόσο την εκλογική διεύρυνση όσο κυρίως την ενότητα της νέας προοδευτικής παράταξης.

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Γεννηματά προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Στ. Θεοδωράκη. «Βασικός αντίπαλος της νέας παράταξης είναι τα διαχρονικά προβλήματα της χώρας», είπε, υπονοώντας ότι αυτά δημιουργήθηκαν κατ’ εξοχήν επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Οι δε συνεργάτες του, σχολιάζοντας την ομιλία Γεννηματά, έλεγαν ότι το να θεωρεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως προϋπόθεση για την κυβερνησιμότητα της χώρας μια σύμπραξη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτομή της πολιτικής υπεκφυγής. «Ολοι ξέρουμε πόσο έχει βλάψει την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι η Ν.Δ. θα είναι η επόμενη νικήτρια των εκλογών. Επομένως, ο ρεαλιστικός αλλά και κεντρικός στόχος του νέου φορέα είναι να εγγυηθεί ότι θα γίνουν επιτέλους οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα», έλεγαν οι ίδιες πηγές «φωτογραφίζοντας» μια κυβερνητική σύμπραξη Μητσοτάκη – Θεοδωράκη.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης, θέλοντας να καταδείξει ότι η υποψηφιότητά του διαθέτει και ευρύτερη στήριξη, συμπεριέλαβε χθες σε ανακοίνωση την ευχή του Γιάννη Μπουτάρη «να είναι ο Σταύρος επικεφαλής του νέου κόμματος».

Με ανάλογο τρόπο θέλησε να προβάλει και τη δική του υποψηφιότητα ο Γ. Καμίνης, προαναγγέλλοντας ότι θα συνοδεύσει σήμερα τον προσκεκλημένο του, Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Φελίπε Γκονζάλες, στην εθιμοτυπική επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξε την ανάγκη να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικά debates και επιπλέον πέντε στις μεγαλύτερες περιφέρειες, με τη συμμετοχή και των δέκα υποψηφίων.

Οσο για το αγκάθι της περιβόητης εξ αποστάσεως ψήφου, νεότερα θα προκύψουν αύριο, καθώς η Vodafone θα κοινοποιήσει επισήμως την απάντησή της στην επιτροπή Αλιβιζάτου, που θα κληθεί να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή