Αλεξιάδης: Θέλουμε την επένδυση αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα

Αλεξιάδης: Θέλουμε την επένδυση αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιθυμία της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί η επένδυση στα μεταλλεία της Χαλκιδικής αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Εμείς θέλουμε να γίνει η επένδυση και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας αλλά με βάση τα συμφωνηθέντα. Η σύμβαση έχει βασικούς όρους που πρέπει να τηρηθούν από την πλευρά της εταιρείας. Οι δύο βασικοί όροι είναι το περιβάλλον και η καθετοποιημένη παραγωγή στην χώρα μας. », δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μεταλλεία σχολίασε: «Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά διάλογος έχει γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ο κ. Αλεξιάδης άφησε τέλος, αιχμές για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της Eldorado Gold . «Καταλαβαίνω γιατί η εταιρεία έχει επιλέξει να παίξει έναν πολιτικό ρόλο. Είναι ανέκδοτο να πιστέψουμε ότι Δευτέρα πρωί ήταν σύμπτωση η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Eldorado Gold ειδικά όταν λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ είχε κάνει το άνοιγμά του στους επενδυτές» τόνισε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή