Επιμένει στη διαιτησία για τις Σκουριές ο Σταθάκης

Επιμένει στη διαιτησία για τις Σκουριές ο Σταθάκης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη της διαιτησίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία Eldorado Gold, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «το θέμα των Σκουριών όπως και το θέμα για το οποίο υπάρχει εκκρεμότητα, εφόσον δεν έχουμε τα τελικά σχέδια από την εταιρεία, το θέμα της μεταλλουργίας, της καθετοποίησης δηλαδή της παραγωγής στην Ελλάδα, το βασικό εργοστάσιο που είναι στο επενδυτικό σχέδιο πέρα από τα δύο ορυχεία μαζί με τις εκκρεμότητες των Σκουριών, θα μπουν στη διαδικασία της διαιτησίας και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει ολομέλεια σήμερα και θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή».

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως πρόκειται για μια διαδικασία «τρίμηνης διάρκειας» επισημαίνοντας πως «όπως προβλέπει και η σύμβαση φιλοδοξούμε ότι θα επιλύσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στη σύμβαση σε σχέση με τις υποχρεώσεις της εταιρείας απέναντι στο ελληνικό δημόσιο και το όφελος του δημοσίου, το οποίο το ελληνικό δημόσιο καλείται να υπερασπιστεί».

Πάντως, αναφερόμενος στο θέμα της Ολυμπιάδας είπε πως «η αδειοδότησή της είναι πλήρης και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες σήμερα και αύριο άρα δίνονται οι τρεις άδειες στην Ολυμπιάδα, όπως είχε προαναγγελθεί στις 10 Αυγούστου».

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τους μεταλλωρύχους, είπε πως διεξήχθη σε καλό κλιμα και πως συζήτησαν από κοινού το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή