Μπάσκετ: Εθνική προσμονή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη η σημερινή προσπάθεια της Εθνικής μας απέναντι στη Ρωσία με στόχο να περάσει στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ. Δεν είναι τόσο η δυναμικότητα της αντιπάλου, αλλά το κατά πόσον η αποκαλούμενη «επίσημη αγαπημένη» θα πιάσει την απόδοση που είχε απέναντι στη Λιθουανία.

Η απορία αυτή πηγάζει από τις εμφανίσεις που είχε η ομάδα του Κώστα Μίσσα, η οποία… ίδρωσε για να περάσει από τους ομίλους στη φάση των «16». Και μάλιστα απέναντι σε συγκροτήματα που οι δύο στις τρεις ήδη αποχαιρέτισαν τη διοργάνωση.

Σίγουρα η ομάδα αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτές που μας χάρισαν ευρωπαϊκά τρόπαια. Ομως και ποια από αυτές που συμμετέχουν είναι τα… φόβητρα των παλαιότερων χρόνων; Κι αυτό είναι φυσιολογικό, αφού οι περισσότεροι αθλητές, που μετακόμισαν πέραν του Ατλαντικού και αγωνίζονται στο ΝΒΑ, δεν παίρνουν άδεια να παίξουν από τις ομάδες τους λόγω της απειλής των τραυματισμών. Βλέπετε, τα λεφτά είναι πολλά…

Με τα δεδομένα αυτά η πρόκριση ή ο αποκλεισμός δεν θα αποτελέσουν ούτε θρίαμβο ούτε αποτυχία. Οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι δεδομένες και θα πρέπει όλοι οι παίκτες, σε κάθε παιχνίδι, να ξεπερνούν τα όριά τους για να έρθει η νίκη. Ενας ή δύο δεν αρκούν.

Ομως, όπως είναι γνωστό, αποτελεί… εθνικό μας σπορ να καταδικάζουμε τη μία μέρα και να αποθεώνουμε την επόμενη. Σε όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης, προπονητής και παίκτες, άκουσαν τα εξ αμάξης. Μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας άρχισαν οι διθύραμβοι. Μην εκπλαγείτε αν την Πέμπτη το πρωί έχουμε… αφορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή