ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προχωρεί η υλοποίηση του PAO Foundation

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Eκτός αγώνα με τον Απόλλωνα τέθηκε ο Καμπέσας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Παναθηναϊκός

Ο θόρυβος από τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να εμπλακεί διοικητικά στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τη δημιουργία του PAO Foundation, που θα αναλάβει όλα τα τμήματα του συλλόγου, επαγγελματικά και μη, δεν συνεπάγεται σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις εν θερμώ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί με κάθε λεπτομέρεια ο σχεδιασμός ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος, πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα βήματα θα είναι πολύ προσεκτικά και θα χρειαστεί να περάσουν μερικές εβδομάδες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει η φάση υλοποίησης του σχεδίου, εάν και εφόσον κριθεί από τεχνοκρατικής άποψης ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για το επόμενο βήμα.

Οι ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται στα μέσα Οκτωβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο κύκλος των επαφών για την προσέλκυση επιχειρηματιών πρόθυμων να συμβάλουν, οικονομικά και όχι μόνο, στο όλο εγχείρημα, όπως και η δημιουργία των προϋποθέσεων για να παίξουν ενεργό ρόλο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Πέρα από τους τρόπους χρηματοδότησης του σχεδίου, κρίσιμο σημείο για την επιτυχία του θα είναι και η επιλογή των προσώπων που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε κάθε τμήμα του συλλόγου ξεχωριστά. Θα υπάρχει μεν μια κεντρική διαχείριση, αλλά είναι προφανές ότι θα χρειαστεί να βγουν μπροστά άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία για να αναλάβουν σημαντικές θέσεις σε κάθε τμήμα.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολυσύνθετο και ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, γι’ αυτό και απαιτούνται προσεκτικά βήματα και λεπτοί χειρισμοί. Για να προλάβει τη φυσιολογική ανυπομονησία των οπαδών του Παναθηναϊκού, ο κ. Γιαννακόπουλος σκέφτεται να κάνει μια δημόσια, μάλλον γραπτή, τοποθέτηση μέσα στην εβδομάδα, ώστε να δώσει το γενικό περίγραμμα του σχεδίου.

• Νοκ άουτ από τον αγώνα με τον Απόλλωνα τέθηκε ο Καμπέσας καθώς η μαγνητική έδειξε πρόβλημα στην ποδοκνημική.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ