Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλη δοκιμασία για τον ΑΠΟΕΛ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλη δοκιμασία για τον ΑΠΟΕΛ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με τον διψασμένο για δράση Κριστιάνο Ρονάλντο και την πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας θα τεθεί απόψε ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου του για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την αρχή στα δύσκολα, λοιπόν, για τον πρωταθλητή Κύπρου, με τον Γιώργο Δώνη να δηλώνει χθες ότι «θέλω να δω τους παίκτες μου να φτάνουν και να ξεπερνούν τα όριά τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι όπως το μπάσκετ που τις περισσότερες φορές νικά ο καλύτερος».

Ο Ρονάλντο έχασε την έναρξη της σεζόν λόγω ανάρρωσης από τον τραυματισμό του και χάνει πέντε αγώνες στην Ισπανία λόγω κόκκινης κάρτας, αλλά σύμφωνα με τον προπονητή του, Ζινεντίν Ζιντάν, είναι έτοιμος για το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα λείπει βέβαια ο τραυματίας Καρίμ Μπενζεμά, αλλά αυτό είναι μικρή μόνο παρηγοριά για τον κ. Δώνη.

Την ίδια ώρα στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου θα γίνει το μεγάλο ματς της βραδιάς ανάμεσα στην Τότεναμ και στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον ίδιο όμιλο. Ενάμιση χρόνο μετά τα πέντε τέρματα με τα οποία την «φιλοδώρησε» σε δύο αγώνες η γερμανική ομάδα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η Τότεναμ επιζητεί εκδίκηση αλλά και ανατροπή των προγνωστικών, που φέρουν την πρωτοπόρο της Μπουντεσλίγκα σε ισχυρότερη θέση.

«Οι αγγλικές ομάδες έχουν για προτεραιότητά τους το αγγλικό πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο Αγγλίας, ενώ στην Ιταλία, στη Γαλλία και στην Ισπανία το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η σημαντικότερη διοργάνωση» είπε ο Αργεντινός τεχνικός των «Σπιρουνιών», Μαουρίσιο Ποκετίνο, αποδίδοντας εκεί τον προπέρσινο αποκλεισμό. Απόψε δεν έχει στη διάθεσή του τους Ντέλε Αλι, Ντάνι Ρόουζ, Βίκτορ Γουανιάμα και Ερικ Λαμέλα.

Πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα για τον Πέτερ Μπος, αφού από το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ θα απουσιάσουν οι παίκτες του Μαρσέλ Σμέλτζερ, Μαρκ Μπάρτρα, Μάρκο Ρόις, Ραφαέλ Γκερέιρο, Αντρέ Σούρλε, Ερικ Ντουρμ και Σεμπάστιαν Ρόντε. Πάντως, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα αγωνιστεί κανονικά.

Δύο ακόμη πολύ ενδιαφέροντες αγώνες έχει το αποψινό μενού των οκτώ αναμετρήσεων: Την επιστροφή της Λίβερπουλ στον θεσμό φιλοξενώντας τη Σεβίλλη και τη δοκιμασία της πανάκριβης Μάντσεστερ Σίτι στην Ολλανδία κόντρα στη Φέγενορντ. Ανοιχτές σε κάθε αποτέλεσμα οι μάχες της πρωταθλήτριας Γαλλίας Μονακό στην έδρα της πρωτοεμφανιζόμενης στο Τσάμπιονς Λιγκ Λειψίας και της Πόρτο με την απρόβλεπτη Μπεσίκτας στην Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή