Εκδόθηκαν οι άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Κω και Σαντορίνη

Εκδόθηκαν οι άδειες για 2 νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Κω και Σαντορίνη

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδόθηκαν οι πρώτες άδειες για την ξενοδοχειακή επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ του τουριστικού ομίλου Sani – Ikos στο πρώην ClubMed της Κω και για τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων από την εταιρεία Gencom στη Σαντορίνη.

Στην Κέφαλο της Κω, η επί σειράν ετών κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα που εξαγοράσθηκε πέρυσι από τον όμιλο θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει με την επωνυμία Ikos Κefalos. To 5 αστέρων ξενοδοχείο με δυναμικότητα 410 δωματίων, σουιτών και μπάνγκαλοους θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2019. Το συγκρότημα εκτείνεται σε έκταση 179,1 στρεμμάτων. Η συνολική επένδυση του ομίλου Sani – Ikos ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της επένδυσης ο όμιλος εξασφάλισε από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων άδεια με ημερομηνία έγκρισης την 11η Σεπτεμβρίου για έργα κατεδαφίσεων και καθαιρέσεων εντός του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο μεταξύ άλλων αποτελείται από 49 μονώροφα μπάνγκαλοους και κεντρικό κτίριο 5 ορόφων. Πρόκειται για εργασίες αποξήλωσης των οικοδομικών στοιχείων και μηχανολογικών εγκαταστάσεων του συνόλου των κτιρίων εκτός του σκελετού σκυροδέματος. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η επένδυση του ομίλου στην Κέρκυρα για τη λειτουργία τον Μάιο του 2018 του Ikos Dassia. Το νέο ξενοδοχείο θα πάρει τη θέση ως ενιαία μονάδα των δύο ξενοδοχείων Corfu Chandris και Dassia Chandris που εξαγοράστηκαν πέρυσι από τον όμιλο.

Εξάλλου, η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε από πλευράς Αρχαιολογικού Νόμου τη χορήγηση άδειας ανέγερσης 4 διώροφων κτιρίων με χρήση ξενοδοχείου κατηγορίας 5 αστέρων, καθώς και άδειας κατασκευής πισίνας σε ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας Gencom εντός του οικισμού Καμαρίου στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση, το ακίνητο βρίσκεται στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Θήρας – Προφήτη Ηλία – Αγίου Νικολάου Μαρμαρίτη. Η άδεια, όπως αναφέρει η Διεύθυνση, δόθηκε καθώς σε έλεγχο του υπεδάφους δεν εντοπίστηκαν κατάλοιπα αρχαίων κτιρίων ή άλλων κατασκευών, παρά μόνο διαχρονική κεραμική εντός της φερτής επίχωσης που αποτελεί το υπέδαφος του ακινήτου και ως εκ τούτου δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη σε αρχαιότητες.

Στο μεταξύ, η αλυσίδα Aria Hotels ανακοίνωσε την επέκταση της δραστηριότητάς της στην Κρήτη, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό της το έκτο κατάλυμα στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Το νέο κατάλυμα, με την επωνυμία Astraia Residence στην παλιά πόλη των Χανίων, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης, η αλυσίδα διαθέτει στα Χανιά άλλα τρία καταλύματα (Alcanea Boutique Hotel, Villa Athermigo, Critamo Cottage) και από ένα κατάλυμα στο Ηράκλειο (Scalani Hills Boutari Winery & Residences) και στο Λασίθι (Cressa Ghitonia Village).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή