Αύριο θα ψάξουν για δάσος στο Ελληνικό

Αύριο θα ψάξουν για δάσος στο Ελληνικό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοψία στην περιοχή του Ελληνικού για την εξακρίβωση της ύπαρξης ή μη δάσους αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συζήτησε την ένσταση της «Ελληνικό Α.Ε.» και του ΤΑΙΠΕΔ κατά σχετικής απόφασης του δασάρχη Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος το δασαρχείο Πειραιά, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή αλλά καίρια για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Η απόφαση αφορά επιφάνεια 37 στρεμμάτων ή περί το 0,6% του συνολικού ακινήτου.

Βρίσκεται όμως πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει και το καζίνο.

Κλιμάκιο της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας αναμένεται να κάνει αύριο Πέμπτη επίσκεψη στον χώρο πριν εκδώσει την τελική της απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία φάση όπου παράλληλα διαδραματίζεται θρίλερ με την κήρυξη ή μη της μισής σχεδόν έκτασης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή