10 χρόνια Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου

10 χρόνια Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μία χρονιά, άξιοι παραγωγοί και ποιοτικών τροφίμων βραβεύτηκαν από το Γαστρονόμο.

Και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά, έχουμε τη χαρά να βραβεύουμε τους ανθρώπους που, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιμένουν ποιοτικά. Ανθρώπους που με τη δουλειά τους αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο αυτού του τόπου μέσα από τα προϊόντα του και οι οποίοι, έχοντας αντιληφθεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή αλλά και της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς αγοράς, παράγουν, τυποποιούν και εμπορεύονται επωνύμως και υπευθύνως τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο και υπακούοντας στη συνείδησή τους, συχνά ανεξαρτήτως κόστους.

10 χρόνια Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου-1

Ρεπορτάζ από την απονομή των βραβείων καθώς και τις ιστορίες των πρωταγωνιστών θα διαβάσετε σύντομα στην «Καθημερινή» και στο www.gastronomos.gr.

Ακολουθεί αναλυτική λίστα με τα βραβεία και τους νικητές:

BΡΑΒΕΙΟ «ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ»

Στη λουκουμοποιία Συκουτρής όπου παράγεται ένα εξαιρετικό παραδοσιακό προϊόν. H κ. Συκουτρή έχει εργαστεί με πάθος για την ιστορική τεκμηρίωσή του λουκουμιού και ως εκ τούτου για τη διάσωσή του.

BΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Στην εταιρεία Three Cents για τα φυσικά αναψυκτικά. Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και σήμερα εξάγει το προϊόν της σε 23 χώρες χάρη στο πείσμα και την τόλμη των ιδιοκτητών.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Στον Κώστα Κρεμμύδα που γεμίζει κάθε εβδομάδα τα ψυγεία μας με ποιοτικά και νόστιμα φρούτα και λαχανικά.

BΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Στην εταιρεία «Κύκλωπας» που μετά από εργαστηριακά τεστ και την τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του εργαστηρίου γευσιγνωσίας ελαιολάδου του ΤΕΙ Καλαμάτας, αναδείχθηκε νικητής με το σπαθί της.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στα «Τυροκομικά Άνδρου Κρεβασάρα» για το βουτυράτο, με συμπυκνωμένη γεύση γάλακτος και μυρωμένο από τα αρωματικά βότανα, βολάκι τους που ενθουσίασε την επιτροπή γευσιγνωσίας του «Γαστρονόμου».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΣΠΡΙΩΝ

Στην εταιρεία «Άροσις» για τους γίγαντες ελέφαντες βιολογικής γεωργίας, προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, και τα άλλα όσπριά της. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ

Στη μελισσοκομική εταιρεία «Αττική», γιατί συνεργάζονται με 2.000 Έλληνες μελισσοκόμους, συσκευάζουν 2.000 τόνους ετησίως και εξάγουν το 1/8 της παραγωγής τους σε 40 χώρες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Στην εταιρεία «Petrou Nuts ΑΕ». Ένα ξεχωριστό βραβείο σε μια εταιρεία του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, με κριτήριο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας.

10 χρόνια Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου-2

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΙΑΣ

Στη Γεωργία Ζέρβα για τις χονδροελιές Δολιανών που έκλεψαν την…. «παράσταση» στην τυφλή γευσιγνωσία του Γαστρονόμου.

BΡΑΒΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ»

Στον Γιώργο Μάζο από τη Νεμέα για την παραγωγή βιολογικής σταφίδας αποξηραμένης στη σκιά. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

Στα πρότυπα βιολογικά αγροκτήματα Ευβιότοποι, γιατί ελέγχουν κάθε στάδιο της παραγωγής, από το αγρόκτημα έως τα καταστήματα, και εγγυώνται ποιοτικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στο ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, γιατί γλυκαίνει τη ζωή μας από το 1915. Μια παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά επιμένοντας σταθερά στην ποιότητα και τις αυθεντικές γεύσεις.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΥ

Στο Κατώγι Αβέρωφ για την παραγωγή των εκλεκτών, ιστορικών ομώνυμων κρασιών και το σύγχρονο οινοτουριστικό προφίλ της επιχείρησης.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Στο Tinos Food Paths για τη θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία, τη συλλογικότητα, που καταφέρνει, χωρίς χρηματοδότηση από επίσημους φορείς και χωρίς τοπικιστική εσωστρέφεια, να θεμελιώσει τον σύγχρονο γαστρονομικό μύθο του νησιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή