Συνελήφθη ο έκπτωτος δήμαρχος Ελαφονήσου για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Συνελήφθη ο έκπτωτος δήμαρχος Ελαφονήσου για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην Τρίπολη ο έκπτωτος δήμαρχος Ελαφονήσου, Χαράλαμπος Λιάρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, σε βάρος του Χ. Λιάρου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης έπειτα από την καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για απάτη από κοινού και κατ'εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Το ύψος της απάτης, που αφορούσε την πώληση δασικών εκτάσεων στη Νεάπολη Λακωνίας το χρονικό διάστημα 1997-2007, είχε ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου είχε εκδοθεί στις 23 Ιουνίου του 2017 και ο κ. Λιάρος είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης του, η οποία είχε γίνει δεκτή με την προϋπόθεση ότι θα κατέβαλλε ως εγγύηση το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ωστόσο το ποσό δεν καταβλήθηκε και στις 5 Σεπτεμβρίου διετάχθη η επανεκτέλεση της απόφασης, δυνάμει της οποίας συνελήφθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή