Ευρωμπάσκετ: Εκτός τετράδας η Εθνική, «λύγισε» στο φινάλε από τη Ρωσία

Ευρωμπάσκετ: Εκτός τετράδας η Εθνική, «λύγισε» στο φινάλε από τη Ρωσία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «διαστημικό» πρώτο 15λεπτο δεν ήταν αρκετό για την Εθνική μας ομάδα, στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ απέναντι στη Ρωσία, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 69 – 74 και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, παρότι στη φάση των νοκ – άουτ εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένο συγκριτικά με τις εμφανίσεις του στο Ελσίνκι.

Η κούραση, σε συνδυασμό με την βελτιωμένη αμυντική παρουσία των Ρώσων από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, ανέτρεψαν τα δεδομένα της αναμέτρησης και παρότι η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα έξι πόντων (37-31), δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη θέση του οδηγού.

Για την Εθνική, συγκλονιστική ήταν η εμφάνιση του Νικ Καλάθη, ενώ από την πλευρά της Ρωσίας, ηγετικό ρόλο είχε ο Σβεντ. 

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 25 (10/20σ., 5ρ., 7ασ., 3κλ.), Μπουρούσης 10 (7ρ.), Σλούκας 7 (5ρ., 3κλ., 6λ.), Παππάς, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19, Παπανικολάου 6 (7r.), Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο.

Ρωσία (Μπαζάρεβιτς): Σβεντ 26 (7/22σ., 5ασ., 3κλ., 7λ.), Φριτζόν 11, Αντόνοβ, Ζούμπκοβ, Χβοστόβ 7, Μοζγκόβ 15 (6/8σ., 3/3β., 10ρ.), Βοροντσέβιτς 8 (12ρ., 3κλ.), Κουλάγκιν Ντ. 7, Κουρμπάνοβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή