Το όνομα του νέου SUV της SEAT θα είναι Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco

Το όνομα του νέου SUV της SEAT θα είναι Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco. Μία από αυτές τις τέσσερις ισπανικές τοποθεσίες θα είναι το τελικό όνομα του νέου SUV της SEAT, το οποίο θα λανσαριστεί το 2018. Ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του σήμερα στον Τύπο.

Από σήμερα και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, όποιος επιθυμεί να ψηφίσει το υποψήφιο όνομα της προτίμησης του μπορεί να το κάνει μέσω των ιστοσελίδων seat.es/buscanombre ή seat.com/seekingname. Το όνομα που θα λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων θα είναι και το νικητήριο.

Τα τέσσερα ονόματα προέκυψαν μέσω του δεύτερου σταδίου της πρωτοβουλίας για την ονοματοδοσία του νέου μεγάλο SUV του SEAT, το τρίτο μετά το Ateca και το Arona. Στα πλαίσια αυτά η μάρκα οργάνωσε διάφορες ομάδες εργασίας στις κύριες αγορές της, καθώς και δοκιμές στις χώρες όπου δραστηριοποιείται εμπορικά, προκειμένου να επιλέξει τα τέσσερα ονόματα φιναλίστ μεταξύ των εννέα προτεινόμενων.

Αναφερόμενος στα τέσσερα υποψήφια ονόματα και στην εξαιρετική ανταπόκριση του κόσμου στη πρωτοβουλία της εταιρίας, ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo επεσήμανε κατά την παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ότι «τα υποψήφια ονόματα Alboran, Aranda, Avila και Tarraco έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνουν ένα ακόμα από τα εμβλήματα της SEAT. Το project σημείωσε σαφή επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά για τη συνεργασία τους περισσότερους από 133.000 φίλους μας σε 106 χώρες. Το μόνο που μένει τώρα είναι το τελικό στάδιο και  έτσι ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχουν στην τελική ψηφοφορία».

Τα τέσσερα ονόματα φιναλίστ είναι: 

Alboran: Η θάλασσα του Alboran είναι το δυτικότερο μέρος της Μεσογείου. Ο σημαντικότερος οδηγός του υδρολογικού κύκλου της  δυτικής Μεσογείου, είναι το σπίτι για τη μεγαλύτερη ποικιλία υδάτινων ειδών στις θάλασσες της Ευρώπης.

Aranda: μια πόλη με περισσότερους από 32.000 κατοίκους στην επαρχία Burgos, που βρίσκεται στη περιοχή της Καστίλλης και Λεόν και πρωτεύουσα του νομού Ribera del Duero, γνωστού για την παραγωγή κρασιού.

Avila: μια πόλη στην περιοχή της Καστίλλη και Λεόν, στα 1.131 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η υψηλότερη πρωτεύουσα της επαρχίας στην Ισπανία. Ο τοίχος που περιβάλλει την παλιά πόλη είναι το σύμβολο της.

Tarraco: είναι το όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης, μιας από τις σημαντικότερες της αρχαίας Ισπανίας, η οποία σήμερα είναι η Tarragona. Τα αρχαιολογικά της μνημεία μπήκαν στο κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2000.

Η πρωτοβουλία #SEATseekingName, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, έλαβε συνολικά 133.332 προτάσεις από φίλους της μάρκας από 106 χώρες, οι οποίοι κατέθεσαν 10.130 διαφορετικά ονόματα προερχόμενα από ισπανικές τοποθεσίες σύμφωνα με τους όρους. Η επιλογή συνεχίστηκε με αυστηρή διαδικασία που περιελάμβανε γλωσσικά και νομικά κριτήρια, καθώς και την προϋπόθεση τα ονόματα να ταιριάζουν με τις αξίες της μάρκας και τα χαρακτηριστικά του νέου SUV της SEAT.

Μετά την επιλογή των τεσσάρων φιναλίστ, το όνομα του νέου SUV της SEAT θα ανακοινωθεί πριν από τις 15 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο, το νέο SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που το όνομα του επιλέγεται με την ψήφο του κοινού. Το τρίτο SUV της SEAT θα ενταχθεί στο κατάλογο των 13 μοντέλων που έχουν όνομα από την ισπανική γεωγραφία, από τότε που η μάρκα λάνσαρε το Ronda το 1982 μέχρι το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας, το Arona.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή