Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη από τη Ριέκα

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη από τη Ριέκα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ευρώπη» επέστρεψε στη «ζωή» της ΑΕΚ προσδίδοντας ενδιαφέρον, προσμονή, προβολή και ελπίδα στην καθημερινότητα της ομάδας. Αλλωστε, αυτά τα 6 χρόνια «ευρωπαϊκής ξηρασίας» στοίχισαν αρκετά στον οργανισμό της Ενωσης. Απόψε στις 20.00, φιλοξενείται στο στάδιο Ρουγέβιτσα της Κροατία, όχι ακριβώς το γήπεδο που μπορεί να χαρακτηριστεί ευρωπαϊκών προδιαγραφών δεδομένου ότι χωράει περίπου 8.500 θεατές, ωστόσο η συγκεκριμένη πτυχή λίγο ενδιαφέρει την ομάδα ή το κοινό της ΑΕΚ. Με οδηγό τους δύο αγώνες κόντρα στη –σαφέστατα ισχυρότερη της Ριέκα– Μπριζ, οι «κιτρινόμαυροι» φιλοδοξούν να επανέλθουν δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Εχοντας αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εμφατική νίκη επί της ΑΕΛ, οι Ενωσίτες είναι αισιόδοξοι για την αποψινή κόντρα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός αποστολής, έμειναν οι τραυματίες Γκάλο, Τσιγκρίνκσι, Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης και Λαμπρόπουλος, αλλά και ο ανέτοιμος Παναγιώτης Κονέ. Δεδομένων των απουσιών κυρίως των Γαλανόπουλου και Τσιγκρίνσκι, η ΑΕΚ είναι δύσκολο να αγωνιστεί σε σχηματισμό 3-5-2 που αποτέλεσε το σχήμα των προκριματικών, ελλείψει ικανών προσώπων που μπορούν να το υπηρετήσουν. Πιθανότερο σενάριο είναι το 4-2-3-1, ή το 4-4-2. Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λόπες, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου βασικοί, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν με σειρά προτεραιότητας οι Λιβάγια, Κλωναρίδης, Αραούχο και Αϊντάρεβιτς.

«Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο, η Μίλαν είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά θα πρέπει να παίξει τα ματς για να το δείξει. Για μένα όλες οι ομάδες είναι καλές. Είναι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και είναι όλες καλές. Είμαστε ικανοποιημένοι για το πώς δουλεύει η ομάδα. Δεν υπάρχουν όμως δύο ίδιες ομάδες, δύο ίδιοι αγώνες, δύο ίδιες διοργανώσεις. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς διαφορετικά. Εχουμε μια μεγάλη σεζόν, πρέπει να ανέβουμε τη δύσκολη σκάλα, σκαλοπάτι σκαλοπάτι. Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Και θα πρέπει να είμαστε στο 100%», τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.

Ο προπονητής της Ριέκα, Ματίαζ Κεκ, δεν θέλησε να μπει στην οποιαδήποτε ποδοσφαιρική σύγκριση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, προσθέτοντας πως «είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία μας στην Ευρώπη, έχουμε έναν αντίπαλο με ποιότητα, καλά τρεξίματα και καλούς παίκτες. Περιμένουμε τα παιχνίδια με ενδιαφέρον, είναι σημαντικό που συμμετέχουμε στη διοργάνωση. Παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε μεγάλο κίνητρο για ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο προπονητής της πρωταθλήτριας Κροατίας.

• Περίπου 10.000 διαρκείας έχουν μέχρι στιγμής πωληθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ η προθεσμία εκπνέει στις 20 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό τη μεθεπόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 50 ευρώ για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την παρουσία κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή