Συλλήψεις μελών του «Ρουβίκωνα» ζητεί το τουρκικό ΥΠΕΞ

Συλλήψεις μελών του «Ρουβίκωνα» ζητεί το τουρκικό ΥΠΕΞ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε η χθεσινή καταδρομική επίθεση μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία των Τουρκικών Αερογραμμών στον Αλιμο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε το συμβάν και ζήτησε τη σύλληψη των δραστών, επισημαίνοντας ότι τα μέλη της ομάδας έχουν επιτεθεί σε ακόμα δύο στόχους τουρκικού ενδιαφέροντος: τον Ιούλιο του 2016 στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και τον Φεβρουάριο του 2017 στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. «Περιμένουμε ότι οι δράστες των επιθέσεων θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η καταδρομική επίθεση στα γραφεία των Turkish Airlines έγινε χθες στις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μέλη της ομάδας ανέβηκαν στον 3ο όροφο κτιρίου που βρίσκεται στη λεωφόρο Ποσειδώνος 77 και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας. Αργότερα, κατά τη συνήθη πρακτική τους, ανήρτησαν στο Athens Indymedia βίντεο από την επίθεση, καθώς και προκήρυξη ανάληψης ευθύνης. Σ’ αυτήν έκαναν αναφορά σε δύο Τούρκους εκπαιδευτικούς που κρατούνται σε φυλακή της γειτονικής χώρας και πραγματοποιούν πολύμηνη απεργία πείνας. «Απέναντι στις διώξεις αγωνιστών, κανείς δεν μπορεί να στέκεται απαθής και αμέτοχος. Εχοντας τη σκέψη μας στη Nuriye και στον Semih επιτεθήκαμε στα γραφεία της Turkish Airlines», επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο.

Στου Ζωγράφου

Αργότερα χθες το πρωί, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν «παρέμβαση» στην περιοχή του Ζωγράφου, σε συνέχεια της υπόθεσης θανάτου της Ντανιέλας Πρελορέτζου, η οποία εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου. Συγκεκριμένα, μπήκαν στο εσωτερικό πολυκατοικίας επί της οδού Μαικήνα όπου ανήρτησαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα σχετικά με την υπόθεση.

Σύμφωνα με κείμενο που δημοσίευσε στο Athens Indymedia ο «Ρουβίκωνας», στην εν λόγω πολυκατοικία μένει ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου, αρμόδιος για θέματα καθαριότητας. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ πάντως, στην εν λόγω πολυκατοικία δεν μένει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά ο αδελφός του.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο της υπαλλήλου την 1η Ιουλίου, τα μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει –είκοσι ημέρες αργότερα– επίθεση με μπογιές και πέτρες στο δημαρχείο Ζωγράφου.

Με αφορμή την επανεμφάνιση του «Ρουβίκωνα» και τα γεγονότα χθες το πρωί έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οταν οι “Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του προέδρου της Βουλής. Οταν εργαζόμενοι –που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της κυβέρνησης– επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο υπουργό, αντιμετωπίζονται με κλομπ και χημικά. Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή