Διπλή επίθεση από Ν.Δ.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιχείρηση αποδόμησης του φιλοεπενδυτικού «προσωπείου» του πρωθυπουργού συνεχίζει η Πειραιώς, περνώντας στην αντεπίθεση για την προσπάθεια οικειοποίησης του φιλοεπιχειρηματικού «γηπέδου» από τον πρωθυπουργό. Αφορμές τής δίνονται καθημερινά από το κυβερνητικό «βέρτιγκο» απέναντι στις επενδύσεις, καθώς χθες η Ν.Δ. πρόσθεσε στο κάδρο της επένδυσης στις Σκουριές και το Ελληνικό, ενώ ανέδειξε την αντίφαση του προσχήματος της οικολογικής ευαισθησίας με αφορμή το οικολογικό «έγκλημα» στον Σαρωνικό.

«Ο επικεφαλής της task force για τις επενδύσεις κ. Τσίπρας καταστρέφει μέσα σε δύο μέρες τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα. Χθες οι Σκουριές, σήμερα το Ελληνικό. Στο Ελληνικό καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους», σημείωσε χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ λίγη ώρα αργότερα 14 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεταν ερώτηση για τις Σκουριές στον Γιώργο Σταθάκη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο». Στην ερώτησή τους κατηγορούν την κυβέρνηση για «ανικανότητα και ιδεοληψία» και καλούν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απαντήσει αν επιθυμεί ή όχι την ολοκλήρωση τις επένδυσης στις Σκουριές και αν η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλες τις νομικές παραμέτρους της υπόθεσης ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

H Ν.Δ. συντηρεί υψηλά τις κυβερνητικές παλινωδίες για τις Σκουριές και το Ελληνικό, επιμένοντας στην αποδόμηση του φιλικού προς το επιχειρείν και την ιδιωτική οικονομία προφίλ που επιδιώκει να οικοδομήσει ο Αλέξης Τσίπρας με ορόσημο την εμφάνιση του περασμένου Σαββατοκύριακου στη ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να επαναλάβει και με συγκεκριμένες προτάσεις ότι το γήπεδο της ιδιωτικής οικονομίας και των επενδύσεων είναι γήπεδο της Ν.Δ. και ότι προϋποθέτει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να τολμήσει. Κυρίαρχη εκτίμηση στο γαλάζιο επιτελείο είναι ότι ανεξαρτήτως της τελικής στάσης που θα τηρήσει το Μαξίμου απέναντι στις Σκουριές, η ζημιά στην εικόνα του κ. Τσίπρα, ειδικά σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι το βασικό του αφήγημα είναι το τέλος των μνημονίων και η έξοδος στις αγορές, έχει ήδη γίνει και δεν αφορά μόνο τους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και τη συνολική εικόνα αξιοπιστίας απέναντι στις αγορές. Ψηλά σήκωσε η Ν.Δ. και το ζήτημα του «οικολογικού εγκλήματος» στον Σαρωνικό, αντιπαραβάλλοντάς το μάλιστα με το πρόσχημα της οικολογικής ευαισθησίας στις Σκουριές. «Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας, αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μέσω twitter, ενώ η Πειραιώς ζήτησε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Μήνυμα ενότητας

Στο πλαίσιο της γαλάζιας συσπείρωσης ενόψει της επίσημης ανόδου του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον Κ. Καραμανλή στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ σήμερα θα συναντήσει τον Αντ. Σαμαρά. Οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους πρώην πρωθυπουργούς. Και δεδομένης της χρονικής στιγμής, επιδιώκουν να εκπέμψουν μήνυμα ενότητας και κλίμα συστράτευσης ενόψει της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας στο Βελλίδειο και της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή