ΥΠΕΞ: Πηγή έμπνευσης η παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη

ΥΠΕΞ: Πηγή έμπνευσης η παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμπληρώνονται σήμερα δεκαοκτώ χρόνια από την τραγική απώλεια του Γιάννου Κρανιδιώτη», σημειώνει με ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ, εκθειάζοντας την προσφορά του. 

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Ελληνισμού. Πρωτοπόρος και φορέας σύγχρονων ιδεών και αποφασιστικής πολιτικής, παρέμεινε προσηλωμένος στην προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Εκ των εμπνευστών της ευρωπαϊκής πορείας της τελευταίας, συνέβαλε καθοριστικά, με συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια, στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ανακοίνωση καταλήγει στο σήμερα: 

«Σήμερα, σε μία δύσκολη στιγμή για το Κυπριακό, η διπλωματική παρακαταθήκη του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Θα συνεχίσουμε σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία να υπηρετούμε την πολιτική του για μία επανενωμένη Κύπρο, χωρίς στρατεύματα κατοχής και παρεμβατικά "δικαιώματα"».

       

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή