Kρατά την αντίδραση ο Ολυμπιακός

Kρατά την αντίδραση ο Ολυμπιακός

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μάθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο πρωτάθλημα βλέπουν όλοι όσοι σχετίζονται άμεσα με τον Ολυμπιακό το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο μείωσαν το σκορ από 0-3 σε 2-3, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρύβει τις αδυναμίες τους στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστηρίζει ο Αλεξί Ρομάο: «Είναι αλήθεια ότι κάναμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα, ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Δεχθήκαμε ένα γκολ πάρα πολύ νωρίς, αφήσαμε τον αντίπαλο να εκμεταλλευθεί όλες τις αντεπιθέσεις του και το ημίχρονο μας βρήκε με ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Ευτυχώς προς το τέλος μπορέσαμε να αντιδράσουμε και να μειώσουμε τη διαφορά των γκολ και αυτό μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια της διοργάνωσης».

Η ήττα αυτή αυξάνει τα ούτως ή άλλως πολλά και υψηλά εμπόδια των πρωταθλητών Ελλάδας στον 4ο όμιλο, όπου στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας κατά σειρά τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο Ρομαό δεν χάνει την πίστη του στην ομάδα του: «Ηταν μόνο ένα παιχνίδι από τα πολλά παιχνίδια που έχουμε να παίξουμε. Θα συγκεντρωθούμε τώρα στο επόμενο και στο τέλος της φάσης αυτής, θα δούμε το αποτέλεσμα».

Τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μετά τη λήξη του ματς με τη Σπόρτινγκ. Χωρίς καμία αμφιβολία, η αμυντική δυσλειτουργία έβαλε σε πανικό την άμυνα του Ολυμπιακού σε αρκετές περιπτώσεις της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ. «Το πρώτο που πρέπει να διορθώσουμε είναι να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι. Να κάνουμε αυτό που μας έχει συμβουλέψει ο προπονητής μας. Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι», καταλήγει ο Ρομαό. Το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού είναι με τη Γιουβέντους στο Τορίνο στις 27 του μηνός. Εως τότε, μεσολαβούν τρεις αγώνες. Δύο εντός έδρας με τον Αστέρας Τρίπολης, αρχικώς το Σάββατο για το πρωτάθλημα και εν συνεχεία την Τρίτη για τον 5ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας. Και έπειτα το πρόγραμμα έχει το ντέρμπι με την ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 24/9, δηλαδή μόλις λίγα 24ωρα πριν από το ταξίδι στο Τορίνο. Θα έχει, λοιπόν, μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ο Χάσι θα αξιοποιήσει το δυναμικό των «Πειραιωτών», ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στον πολυμέτωπο αγώνα τους σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Αναμένεται να αυξηθούν οι επιλογές του με την επιστροφή στη δράση των Μποτία και Ταχτσίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή