Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν έξι κοινότητες του δήμου Δυτικής Αχαΐας, λόγω των ζημιών που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τις κοινότητες Σαντομερίου, Χαραυγής, Άρλας, Φωσταίνης, Ελαιοχωρίου και Πετροχωρίου.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είχε επικοινωνήσει το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του είχε ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς, σύμφωνα με την περιφέρεια, είχε ήδη διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που είχαν προκληθεί. Μάλιστα το ίδιο βράδυ εστάλη και το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο.

Χθες, σύμφωνα με την περιφέρεια, εστάλη το σχετικό έγγραφο από το αρμόδιο υπουργείο και σήμερα υπεγράφη η απόφαση από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

«Δεσμευθήκαμε έναντι των κατοίκων που επλήγησαν από την καταστροφική μανία της φωτιάς, πως θα σταθούμε δίπλα τους και θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας πως με την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρώτο βήμα έγινε, ενώ το επόμενο θα είναι η εξατομίκευση των ζημιών.

Επίσης σημείωσε: «Θα αγωνιστούμε ούτως ώστε να φθάσουμε γρήγορα και στο τελευταίο, που δεν είναι άλλο από την καταβολή των αποζημιώσεων, γιατί εκτάσεις καλλιεργειών έγιναν στάχτη και από αυτές οι αγρότες μας περίμεναν να ζήσουν τις οικογένειές τους».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή