Το ουίσκι θα είναι μαλτ, μαλτ σινγκλ ή μπλέντιντ;

Το ουίσκι θα είναι μαλτ, μαλτ σινγκλ ή μπλέντιντ;

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιo στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τόσο σίγουρο για την επίτευξη του στόχου για ρυθμό ανάπτυξης 1,8% φέτος, ώστε έβαζε και στοίχημα χθες με δημοσιογράφους; Δεσμευόμαστε από το δημοσιογραφικό απόρρητο να μην το κατονομάσουμε, αλλά μπορούμε να πούμε ποιo ήταν το στοίχημα: Οχι, δεν θα κεράσει κοκτέιλ, όπως αυτά που ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ονειρευόταν να πιει με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά ένα ουισκάκι. Το αν θα κερδίσει ή όχι το στοίχημα ο γλαφυρός οικονομολόγος, με συμπάθεια στις παραβολές, θα φανεί εν πολλοίς από τα αποτελέσματα του ΑΕΠ του γ΄ τριμήνου, για το οποίο είναι υπεραισιόδοξος – εικάζουμε λόγω τουρισμού. Θα πάει «σούπερ ντούπερ» το γ΄ τρίμηνο, είπε. Ενδιαφέρον στοιχείο, ότι η ποιότητα του ουίσκι του στοιχήματος θα εξαρτηθεί, λέει, από το τελικό αποτέλεσμα του ρυθμού ανάπτυξης. Το αφήνουμε στα χέρια του. Λογικά, κάτι ξέρει από «σκοτς».

Εγκύκλιος του γ.γ. του ΕΟΤ για τους κοπανατζήδες

Εγκύκλιο για τα αυτονόητα, με αποδέκτες τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας. Αναφέρει, λοιπόν, ότι η μη τήρηση του ωραρίου συνεπάγεται την αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Επίσης, αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του ΕΟΤ οφείλουν να προσέρχονται στην υπηρεσία και να αποχωρούν την καθορισμένη ώρα, ανάλογα με το ωράριο που έχουν επιλέξει, και να παραμένουν στην υπηρεσία σε όλη τη διάρκειά του. Προφανώς, όλα αυτά δεν είναι αυτονόητα για κάποιους, και χρειάζεται εγκύκλιος.

Τέλη Οκτωβρίου η πρώτη κλήρωση για τη λοταρία

Από τα τέλη Ιουλίου, που ήταν να γίνει η πρώτη κλήρωση για τη λοταρία, θα φθάσουμε στα τέλη Οκτωβρίου. Στην πρώτη κλήρωση θα διανεμηθεί ένα εκατ. ευρώ σε χίλιους φορολογουμένους που μάζευαν αποδείξεις. Ωστόσο, η μεγάλη κλήρωση θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου ή στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου θα διανεμηθούν 11 εκατ. ευρώ στους φορολογουμένους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μεγάλη φιέστα. Φιέστα, όμως, την οποία μπορεί να χαλάσει η τρίτη αξιολόγηση που θα είναι σε εξέλιξη.

5.000 νέες μηχανές από τον ΟΠΑΠ

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το έργο των VLTs από τον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στους αναλυτές ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ντάμιαν Κόουπ, μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί 5.000 παιγνιομηχανές σε περίπου 170 χώρους παιχνιδιών και 470 στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν εγκατασταθεί άλλες 5.000 μηχανές. Ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, που προωθεί αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία για την αγορά των VLTs και εκκρεμεί στο Κοινοβούλιο. Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ σχολίασε ότι η εταιρεία παρακολουθεί το ζήτημα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχετικές τροποποιήσεις θα έχουν ουδέτερο αντίκτυπο στην επιχείρηση.

Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη Shenhua

Διευρύνει τη συνεργασία της με ενεργειακές εταιρείες της Κίνας η ΔΕΗ. Οπως επισήμως ανακοινώθηκε, η εταιρεία, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, υπέγραψε στις 10 Σεπτεμβρίου μνημόνιο συνεργασίας με τη Shenhua Group Corporation Limited of China (φωτ.). Το μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και της Shenhua σε διάφορους αμοιβαία επωφελείς τομείς, συμπεριλαμβάνοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και έργα ΑΠΕ, τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, την ενεργειακή απόδοση, υποδομές φυσικού αερίου κ.λπ. στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης, της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής. Οπως τονίζεται, η Shenhua είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο τεχνολογικά προηγμένες εταιρείες ενέργειας στην Κίνα, με δραστηριότητες που εκτείνονται από τον άνθρακα και την ενέργεια, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια και στη ναυτιλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή