Ευρύ φάσμα αξιόλογων παραστάσεων

Ευρύ φάσμα αξιόλογων παραστάσεων

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που ο «Κοινός λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου παρουσιάστηκε στην αυλή της ερειπωμένης ζυθαποθήκης του ΦΙΞ, εγκαινιάζοντας συμβολικά τον χώρο που είχε μόλις αγοράσει η νεοσύστατη, ακόμη, Νέα Σκηνή Τέχνης του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Την άνοιξη του 1999, οι αίθουσες του Θεάτρου του Νέου Κόσμου υποδέχτηκαν για πρώτη φορά το αθηναϊκό κοινό. Φέτος, οι συντελεστές του Θεάτρου, το οποίο πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής ζωής της πόλης, είναι έτοιμοι να γιορτάσουν τα 20ά γενέθλια του χώρου κάνοντας αυτό που κάνουν κάθε χρόνο: Παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αξιόλογες παραστάσεις και πολλά υποσχόμενες συνεργασίες που καλύπτουν ευρύ φάσμα.

Η έναρξη της νέας σεζόν έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου με την επιστροφή του «Ναπολέοντα» της bijoux de kant σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Η παράσταση καταπιάνεται με την ερωτική επιθυμία, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τη φανταστική συνάντηση δύο ομοφυλόφιλων Ελλήνων λογοτεχνών, του ρομαντικού ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και του εκπροσώπου της μεταπολεμικής αστικής ηθογραφίας Γιώργου Ιωάννου. Ο θίασος θα επανέλθει στο Θέατρο στις αρχές του 2018 με ένα ακόμη εθνικό πορτρέτο, εμπνευσμένο από το ποίημα «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου.

Στιγμές γέλιου αλλά και στοχασμού υπόσχεται η νέα εκδοχή της «σοβαρής» κομεντί «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά με την υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά (από 5/10), ενώ για όσους δεν πρόλαβαν να το δουν, το μελόδραμα «Η Ωραία του Πέραν» σε σκηνοθεσία Θεοδώρας Καπράλου και Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρίτη φορά, έχοντας κερδίσει προαγωγή στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου (από 9/10).

Για νέους

Στο μεταξύ, η επιτυχία «Πέτρες στις τσέπες του» των Γιώργου Χρυσοστόμου και Μάκη Παπαδημητρίου θα συνεχίσει τη διαδρομή της φιλοξενούμενη στο θέατρο «Κιβωτός» από τις 6 Οκτωβρίου. Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν οι πρεμιέρες του «Πινόκιο» σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, με το οποίο συνεχίζεται τον θεσμό του θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, και της παράστασης για εφήβους «Νεφέλες».

Η «Τομή» της Πάμελα Κάρτερ, η οποία εστιάζει στο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Ρεμπό, τον Βερλέν και τη γυναίκα του, Ματίλντ, αποτελεί την πρόταση της ομάδας «What If? » και του σκηνοθέτη Μενέλαου Καραντζά (9/10), η Σοφία Καραγιάννη καταπιάνεται με ένα ευαίσθητο έργο για τον σχολικό εκφοβισμό, το «Μικρό πόνι» του Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα (13/10), και η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί τη «Μόλλυ Σουήνη» του Βορειοϊρλανδού Μπράιαν Φρίελ, μια παράσταση εμπνευσμένη από την ιστορία ενός τυφλού που βρίσκει το φως του, αλλά χάνει όλες του τις βεβαιότητες, όπως περιγράφεται από τον νευρολόγο και συγγραφέα Ολιβερ Σακς (14/10). Επίσης, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανεβάζει για δεύτερη φορά ένα έργο του Σάιμον Στίβενς, το συγκινητικό όσο και χιουμοριστικό «Heisenberg» από τις 3 Νοεμβρίου. Ακολουθούν, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του αναγνωρισμένου φωτιστή Σάκη Μπιρμπίλη, ο οποίος δοκιμάζει τις δυνάμεις του με τον «Ωκεανό» του Αλεσάντρο Μπαρίκο (4/12), και μια πρωτότυπη εκδοχή του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου (18/12).

​​Ολο το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου nkt.gr. Εως τις 22 Σεπτεμβρίου, το κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις στην τιμή των επτά ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή