Ρύπανση Αττικής: Ο Ανδρουλάκης ρωτά την ΕΕ για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες αποκατάστασης

Ρύπανση Αττικής: Ο Ανδρουλάκης ρωτά την ΕΕ για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες αποκατάστασης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε χθες, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης των εργασιών αποκατάστασης που προκάλεσε το ναυάγιο δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό κόλπο.

Ο Ευρωβουλευτής, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναφέρει, τι δυνατότητες χρηματοδότησης υπάρχουν, αλλά και τι ενέργειες απαιτούνται από την Ελληνική κυβέρνηση για την αποδέσμευση των συγκεκριμένων κονδυλίων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Στις 10 Σεπτέμβριου 2017 βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό κόλπο. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί σημαντική ρύπανση στις ακτές του ιστορικού νησιού της Σαλαμίνας καθώς και σχεδόν στο σύνολο των παράκτιων περιοχών της Αττικής.

Οι επιπτώσεις είναι σημαντικές όχι, μόνο στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στη λειτουργία των τουριστικών μονάδων και μικρών επιχειρήσεων της περιοχής. Σημειώνεται ότι βρισκόμαστε ακόμα μέσα στη τουριστική περίοδο, και ότι ο τουρισμός μαζί με την αλιεία αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων του νησιού.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Έχει ζητήσει η Ελληνική κυβέρνηση τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας;

– Τι χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν και τι ενέργειες απαιτούνται από την Ελληνική κυβέρνηση για την αξιοποίηση των διαθέσιμων αυτών εργαλείων ώστε να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική καταστροφή;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή