ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οι σεφ του περιοδικού μαγείρεψαν τα... βραβεία

Τα αλμυρά εδέσματα

Σωτήρης Ευαγγέλου

Μοσχαράκι με καπνιστή μελιτζάνα και σταφίδες

Μπριάμ

Κοτόπουλο με ελιές

 

Νένα Ισμυρνόγλου

Σούπα καρπουζιού με μοσχολέμονο και βολάκι Άνδρου

Κοτόπουλο σε κρούστα αρωματικών και σάλτσα γιαουρτιού

Ντολμαδάκια μελιτζάνας με κιμά και δροσερή σάλτσα ντομάτας

 

Αστέριος Κουστούδης

Γίγαντες στον φούρνο με τσάτνεϊ πιπεριάς Φλωρίνης και σαλάμι Λευκάδας

Αρνάκι γάστρας με ζυμαρικά και ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με κροστίνι, σύκα, ελαιόλαδο και βολάκι

 

Λευτέρης Λαζάρου

Ριζότο με γίγαντες

Μους από φασόλια με ζελεδάκια αναψυκτικών, σταφίδες και αφρό γιαουρτιού

Καρέ κοτόπουλο με ζελέ καρότου και μους μελιτζάνας

 

Χριστόφορος Πέσκιας

Τυλιχτή πίτα με χούμους, σπιτικές πίκλες και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

Στριφτάρια με φουρνιστές ντομάτες, σκόρδο και μαϊντανό

 

Ευδοκία Φυλακούρη

Ελιές μαριναρισμένες με μέλι, λάιμ και γλυκάνισο

Χοιρινό με σάλτσα από σταφίδες

Ντοματοσαλάτα με δυόσμο και βολάκι

 

Νίκη Χρυσανθίδου

Γεμιστά ντοματίνια στον φούρνο

Μπουκίτσες μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας

Ατομικά γιαουρτλού


Τα γλυκά

Στέλιος Παρλιάρος

Σάντουιτς από φανουρόπιτα γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού

Μικρά κέικ με αμύγδαλο και ροδόνερο γεμιστά με λουκούμι

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και μπισκότο ελαιολάδου με φιστίκι Αιγίνης

Μαρεγκάκια με μέλι και σταφίδες

Γαλακτομπούρεκο σε μπουκιές


 Τα ποτά της γιορτής

Three Cents, Νήσος, Κατώγι Αβέρωφ,

Famous Grouse, Πλωμάρι, MDry Μαστίχα

Taf (καφές)

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ