Το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι των σταρ

Το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι των σταρ

7' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιστορία μοιάζει με φάρσα: Ένας παπαράτσι ειδοποιείται από τον υπεύθυνο γνωστού beach bar στη Μύκονο ότι περιμένουν από στιγμή σε στιγμή την Κέιτ Μος. Καταφθάνει λοιπόν ενθουσιασμένος, για να βρει στο τραπέζι που προοριζόταν για το σούπερ μόντελ δύο άγνωστες κοπέλες να πίνουν τα ποτά τους. «Μα… μας έδωσαν το όνομα της Mος», προσπάθησε να του απολογηθεί ο υπεύθυνος.

Το περιστατικό έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές: κόσμος να δίνει ονόματα διασήμων για να του κρατήσουν «καλύτερο» τραπέζι ή ξαπλώστρα, δηλαδή ακριβώς μπροστά στη θάλασσα ή με θέα κ.ο.κ. Ακόμα και concierge το κάνουν για τους πλούσιους μεν, μη αναγνωρίσιμους δε, πελάτες τους. Φέτος ακούστηκε πολύ το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που φυσικά δεν ήταν ποτέ στο νησί.

Αν είσαι βέβαια ο ίδιος ο Ντι Κάπριο, δεν πρόκειται ποτέ να δώσεις το δικό σου όνομα, και αυτό δεν είναι καθόλου καινούργια ιστορία. Ο Μάικλ Τζάκσον λέγεται ότι στα ταξίδια του χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Doctor Dolittle», ενώ στο σήμερα, το alter ego του Jay-Z είναι ο Φρανκ Σινάτρα. Πάντως, παρά τις προσπάθειές τους για ιδιωτικότητα, οι σταρ στη Μύκονο δεν μπορούν εύκολα να μείνουν «αόρατοι». Αυτό το καλοκαίρι είδαμε μοντέλα της Victoria’s Secret, όπως την Αλεσάντρα Αμπρόζιο, τον ροκ σταρ Τζον Μπον Τζόβι, την Αμερικανίδα ηθοποιό και τηλεπερσόνα Γούπι Γκόλντμπεργκ, η οποία βρέθηκε και στην Αντίπαρο και ανέβασε ένα live video στο Facebook όπου φαίνεται να χαλαρώνει σε ένα σκάφος. «Με κίνδυνο να γίνω πραγματικά ενοχλητική», λέει δείχνοντας το απέραντο γαλάζιο πίσω της, «ναι, ταξιδεύουμε στα ελληνικά νησιά!». Στην Ψαρού ήταν επίσης ο πρωταθλητής της Formula 1 Λούις Χάμιλτον με τη σύντροφό του Γουίνι Χάρλοου, ο Ιταλός μουσικός Έρος Ραματσότι και η Κένταλ Τζένερ της οικογένειας των Καρντάσιαν, μαζί με το μοντέλο φίλη της Μπέλα Χαντίντ, που διασκέδασαν υπό τη διακριτική προστασία των σωματοφυλάκων τους.

Ακολουθώντας την παγκόσμια τουριστική τάση που θέλει τους ταξιδιώτες να αγοράζουν «εμπειρίες», τα ξενοδοχεία στη Μύκονο λύνουν σπαζοκεφαλιές για να παρέχουν στους VIP πελάτες τους ό,τι ζητήσουν, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών, όπως να τους κλείσουν ιδιωτικές πτήσεις ή βόλτες με σκάφη στα γύρω νησιά. 

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν εδώ κάποιος που μπορεί να αγοράσει (σχεδόν) τα πάντα; Αρχικά μπορεί να «οργώσει» το Αιγαίο, νοικιάζοντας κάθε λογής πλεούμενο. Από ένα φουσκωτό χωρητικότητας οκτώ ατόμων, που κοστίζει γύρω στα 700 ευρώ για τέσσερις ώρες με παροχές καπετάνιου και σνακ, μέχρι mega yacht που νοικιάζεται εβδομαδιαίως και προσφέρει διάφορες ανέσεις, από πισίνα μέχρι κομμωτήριο – η τιμή του ακριβότερου ανέρχεται στα 500.000 ευρώ. 

Η Χέιντι Κλουμ τον φετινό Ιούνιο πέρασε μία μέρα γυρνώντας τα νησιά με ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό που μοιάζει με πειρατικό πλοίο, ιδιοκτησίας πολυτελούς ξενοδοχείου του νησιού. Άλλοι, πάλι, επιλέγουν να πετάξουν μέχρι τη Σαντορίνη με ελικόπτερο για να δουν το ηλιοβασίλεμα και να γυρίσουν σε 17 λεπτά.

 
 

Best theatre in Delos. Simply extraordinary. #greece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hugh Jackman (@thehughjackman) στις

Ιούν 30, 2017, 4:24πμ PDT

 

Οι σαμπάνιες του Μπολτ

Ένας από τους λόγους της δημοφιλίας της Μυκόνου είναι φυσικά τα διάσημα beach bars-πολυχώροι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν μέρες συνεχόμενες στη θάλασσα, αράζοντας σε άνετες ξαπλώστρες, τρώγοντας καλό φαγητό και πίνοντας κοκτέιλ ή ψωνίζοντας από μπουτίκ. Θα δεχτούν, ίσως, και ένα μεγάλο «πακέτο καλωσορίσματος» που περιλαμβάνει χάρτη του νησιού, ελληνικό λάδι, φαγητό κ.ά.

Τα βράδια δεν είναι ποτέ ήρεμα. Τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες του θρυλικού σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ που «έλουζε» τον κόσμο με σαμπάνιες στο Nammos, ξοδεύοντας περισσότερα από 88.000 ευρώ. «Οι τόσες σαμπάνιες είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε τα τελευταία επτά χρόνια», μου λέει πιστός θαμώνας του γνωστού πολυχώρου. «Την τελευταία διετία όμως αυτές οι παραγγελίες έχουν αραιώσει ή γίνονται πιο διακριτικά, καθώς αυτό εξοργίζει πολλούς και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την κατάσταση της υπόλοιπης Ελλάδας».

Η ανθρωπογεωγραφία των τουριστών της Μυκόνου έχει αλλάξει, με όλο και περισσότερα μοντέλα, αθλητές και τηλεπερσόνες να «ξεδίνουν» σε πάρτι. Αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί βέβαια ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες του νησιού, που συνεχίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να κρατάνε την ποιότητα των υπηρεσιών ψηλά, αδιαφορώντας για το ποιοι τις απολαμβάνουν. Και τι γίνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις; ρωτάω την ίδια πηγή. Συναναστρέφονται οι ντόπιοι με τους σταρ; «Φυσικά. Έχουμε επισκέπτες που ξανάρχονται στο νησί ακριβώς γι’ αυτό. Χτίζουν σχέσεις με τους concierges, με τους διευθυντές ξενοδοχείων και τους ιδιοκτήτες βιλών. Έχω δει διάσημους να αγκαλιάζονται με σερβιτόρους και τη Σακίρα με τον Πικέ να χαιρετιούνται με έναν ψαρά!»

 

A post shared by Bella Hadid (@bellahadid) on

Jul 13, 2017 at 10:26am PDT

Ο δήμαρχος και η κυρία Σμιθ 

Φεύγοντας από το «αυτόνομο κρατίδιο» της Μυκόνου, σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι μεγάλοι σταρ του εξωτερικού αντιμετωπίζονται περισσότερο ως κανονικοί άνθρωποι, και αυτό είναι που τους ελκύει. Ο κ. Γιώργος Σαμοΐλης, σεφ του εστιατορίου Omega3 στη Σίφνο, όπου έφαγε η Σκάρλετ Γιόχανσον, λέει: «Το πιο πολύτιμο που προσφέρουμε σε τέτοιου είδους επισκέπτες είναι δυο τρεις ώρες κανονικότητας! Θα καθίσουν στα ίδια τραπέζια και θα εξυπηρετηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως και όλοι οι υπόλοιποι πελάτες μας. Ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, όπως με τον Τομ Χανκς, με τον οποίο έχει δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης πια μεταξύ μας, μας ζητούν να κάνουμε μόνοι μας την επιλογή των πιάτων».

Άλλοι διάσημοι που βρέθηκαν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι ήταν η Τζένιφερ Λόπεζ στα Χανιά, ο Τζουντ Λο στην Κέρκυρα, η Νία Βαρντάλος στη Σαντορίνη, η Ούμα Θέρμαν στις Σπέτσες, ενώ τους μικρούς Αντίπαξους επισκέφτηκαν η Αντζελίνα Τζολί με τον Κιάνου Ριβς, όπως και η Γουίλοου Σμιθ, κόρη του Αμερικανού ηθοποιού και μουσικού Γουίλ Σμιθ, που είδε μια διαφορετική εικόνα απόαυτήν που περίμενε στις ελληνικές παραλίες και αποφάσισε να κάνει κάτι. «Δεν άντεξα να βλέπω αυτές τις πανέμορφες ελληνικές παραλίες γεμάτες σκουπίδια. Τέσσερις όμορφοι άνθρωποι συνόδευσαν τη μητέρα μου κι εμένα για να μαζέψουμε 22 σακούλες γεμάτες πλαστικά και άλλα απόβλητα από τρεις μικρές παραλίες στους Αντίπαξους», έγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram, στη λεζάντα μιας σχετικής φωτογραφίας. 

Το ποστ της προκάλεσε αρκετή συζήτηση. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λύχνος μάς είπε ότι δεν υπάρχουν τα μέσα για να καθαριστούν αυτές οι παραλίες, πόσω μάλλον σε όσες η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Έτσι, συχνά ο δήμαρχος μαζί με κάποιους υπαλλήλους πηγαίνει με ένα μικρό βαρκάκι και το κάνει ο ίδιος. Η δημοτική αρχή ετοίμασε μάλιστα και μια επιστολή που σκοπεύει να στείλει στη Γουίλοου, μέσω της οποίας την ευχαριστεί για την πρωτοβουλία της και της αποστέλλει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί ξανά το νησί, «ώστε να έχουμε την ευκαιρία να σας δείξουμε περισσότερες από τις κρυμμένες ομορφιές του και να συμβάλετε με τις δικές σας σκέψεις και ιδέες στο πώς να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε αυτόν τον πολύ ξεχωριστό παράδεισο στον οποίο είμαστε τόσο τυχεροί να ζούμε».

 

A post shared by Alexa (@alexachung) on

Sep 3, 2017 at 7:10am PDT

 

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

Aug 10, 2017 at 7:49am PDT

Ο θυμωμένος σεφ

Στη Σύμη, πάλι, ο κ. Μάνος Μάγκος, μάγειρας και ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας που φέρει το όνομά του, έχει την αγαπημένη, πλην περίεργη, συνήθεια, όταν το κέφι των θαμώνων ανεβαίνει, να σπάει πιάτα στα κεφάλια τους. Μια τέτοια μέρα μέσα στον Αύγουστο έκανε το ίδιο σε μια ξανθιά πανέμορφη κοπέλα, αγνοώντας ότι επρόκειτο για ένα super model της Victoria’s Secret. Το έμαθε αργότερα, αφού η Καρολίνα Κούρκοβα είχε μοιραστεί το σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο με τους 600.000 followers της στο Instagram, γράφοντας αστειευόμενη στη λεζάντα: «Angry chef». Το καθιερωμένο «βάπτισμα», όπως το αποκαλεί ο κ. Μάγκος, είναι μια συνήθεια ετών. «Προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο “βαπτίζονται” εδώ», λέει. «Τραγουδιστές, ηθοποιοί, γόνοι πλούσιων οικογενειών, μέχρι και πριγκίπισσες. Γιατί να πάνε στο Πόρτο Τσέρβο ή στη Μαγιόρκα; Έχουν γίνει τόσο τουριστικά! Εδώ βρίσκουν ακόμη αυθεντικότητα και, φυσικά, η Σύμη είναι μια ζωγραφιά!»

Άλλο ένα μικρό νησί που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει κοσμική ζωή είναι η Αντίπαρος, που μοιάζει να έχει κρατήσει την κυκλαδίτικη «αγριάδα» και το χαμηλό της προφίλ. Ο πιο πιστός της φαν, ως γνωστόν, είναι ο Τομ Χανκς, που έχει εκεί ένα εξοχικό σπίτι, ενώ φέτος το καλοκαίρι το νησί επέλεξε και ο Χιου Τζάκμαν. «Τις περισσότερες φορές οι κάτοικοι μαθαίνουν ποιος ήταν ο εκάστοτε διάσημος όταν πια έχει φύγει. Από τα media», λέει ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Αντιπάρου, Αρτέμης Τριαντάφυλλος. «Δεν είναι εύκολο να ταυτίσεις τον τύπο με τα γυαλιά, τη βερμούδα και το καπέλο με αυτόν που βλέπεις στις ταινίες. Αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τους αναγνωρίζει εδώ είναι κι αυτό που τους μαγεύει».

Μια άλλη ιστορία από την Αντίπαρο ένα προηγούμενο καλοκαίρι είχε πρωταγωνιστή τον Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος έπινε στο Doors, γνωστό ροκ μπαρ του νησιού, όταν άκουσε από τα ηχεία να παίζει ένα δικό του κομμάτι. «Ωραίο τραγούδι», είπε χαμογελώντας στον μπάρμαν, ο οποίος του απάντησε χωρίς να τον κοιτάζει ότι συμφωνεί, αλλά πρόσθεσε, μεταξύ αστείου και σοβαρού: «Δυστυχώς, ο δημιουργός του είναι Αμερικανός». Λίγες στιγμές αργότερα σήκωσε τα μάτια και συνειδητοποίησε με ποιον μιλούσε.  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή