Χρεία ηγετών όχι μπλαμπλάδων

Χρεία ηγετών όχι μπλαμπλάδων

Κύριε διευθυντά

Γράψατε σε πρόσφατο άρθρο σας «τι ηγέτες θέλουμε οι Ελληνες;» αναφέροντας μερικά ονόματα. Κύριε Παπαχελά, θέλουμε ηγέτες σαν τον Καποδίστρια που «δολοφονήσαμε», ο οποίος έτρωγε μισό κοτόπουλο όλη την εβδομάδα και δώριζε τον μισθό του στο κράτος. Θέλουμε σαν τον έντιμο Χαρίλαο Τρικούπη και τον Πλαστήρα, ο οποίος όταν έφυγε από τη ζωή, άφησε μόνο ένα σιδερένιο κρεβάτι, ένα σκύλο και μια ανύπανδρη αδελφή με την ευχή να τους προσέχουν.

Υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι με ικανότητες, που αποφεύγουν την πολιτική. Αλλωστε, διώξαμε 500.000 νέους στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών και τα δύο μου τα αγόρια που δούλευαν στο Imperial College στην Αγγλία.

Θέλουμε ηγέτες ικανούς, τίμιους, με ήθος, να λένε πάντα την αλήθεια, να μην παίζουν με την αγωνία του κόσμου, να μη φροντίζουν μόνο για τον εαυτό τους και το κόμμα. Κυρίως θέλουμε ηγέτες να μη λένε ψέματα! Και να αποφεύγουν υποσχέσεις και τα «Θα».

Θέλουμε ηγέτες με οράματα.

Κωνσταντινος Λ. Μπουραντας, Καθηγητής Παθολογίας και Αιματολογίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή