ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση από την WWF κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μήνυση υποβάλλει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση στον Σαρωνικό. «Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" και η μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει παραλίες της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού Κόλπου κάνει δυστυχώς πραγματικότητα τον εφιάλτη του πετρελαίου για την υγεία των ακτών και της θάλασσας».

«Αφού δεν αποτράπηκε η τραγωδία πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με παραδειγματικό τρόπο και ότι μέσα από την εξονυχιστική ανάλυση των αιτίων θα βγούμε καλύτερα προετοιμασμένοι για να προλάβουμε ή να ελέγξουμε αντίστοιχα ατυχήματα στο μέλλον» δήλωσε ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ικανότητα της πολιτείας να διαχειριστεί ένα σημαντικότερο ατύχημα πετρελαϊκής ρύπανσης, ενώ επιστήμονες εκτιμούν πως το κύριο ζήτημα μακροπρόθεσμα θα είναι οι ποσότητες που θα καταλήξουν στον πυθμένα και οι οποίες δύσκολα μπορούν να συλλεγούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ