Μητσοτάκης: «Να γίνει δεκτή η παραίτηση του υπουργού»

Μητσοτάκης: «Να γίνει δεκτή η παραίτηση του υπουργού»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «βαριές ευθύνες» και «αμείλικτα ερωτήματα» μίλησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, του Αλίμου, του Ελληνικού και της Γλυφάδας, ενώ θύμισε ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή μετά τις πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική. «Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Πώς γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι μέσα στο λιμάνι σε συνθήκες νηνεμίας; Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., καλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την «παραίτηση» του κ. Κουρουμπλή.

«Η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη για μια καταστροφή που έγινε μέσα στο λιμάνι», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποδοθούν οι πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες. Η Ν.Δ. κατέθεσε χθες επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή –υπογράφεται από όλους τους βουλευτές της Β΄ Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της Α΄και Β΄ Πειραιά– στην οποία τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα προς απάντηση στον αρμόδιο υπουργό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές του να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης ευρωπαϊκών πόρων για να συνδράμουν στην αποκατάσταση, ενώ έθεσε στη διάθεση των τοπικών αρχών τις οργανώσεις και τους εθελοντές του κόμματος.

Στην Πειραϊκή η Γεννηματά

«Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή» διαπίστωσε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία χθες επισκέφθηκε τον όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε, ακόμη, ότι «υπάρχουν και σοβαρότατες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν όσον αφορά το πλοίο», ζητώντας παράλληλα «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή».

«Εγκληματικές ευθύνες» διαπίστωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας περιγράφοντας την καταστροφή ως «καθρέφτη της ανάπτυξής τους». «Από τη μια διαχρονικές κυβερνητικές κορώνες για τον Πειραιά, ως “πύλη εισόδου” και “παγκόσμιο κόμβο”, και απ’ την άλλη υπέργηρα πλοία, επιπλέοντα φέρετρα για τους εργαζόμενους, κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ανυπαρξία στοιχειωδών κρατικών υποδομών για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Την κατάσταση στη Σαλαμίνα έσπευσε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τον οποίο ενημέρωσε εν πλω ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης. «Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα προσπαθήσουμε, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα δεν πρέπει να δώσουμε μια αρνητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής – σε όλους αυτούς που καραδοκούν και μιλούν για έναν κατεστραμμένο Σαρωνικό. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα τις επόμενες μέρες. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα πιέσουμε για να παρθούν σωστές και γρήγορες λύσεις και να μειώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή