Με απόδοση 5,25% το νέο ομολογιακό της Intralot

Με απόδοση 5,25% το νέο ομολογιακό της Intralot

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άντληση 500 εκατ. ευρώ, που θα αναδιαρθρώσουν πλήρως τον δανεισμό της επιχείρησης, πέτυχε η Intralot μέσω έκδοσης νέων ομολογιών.

Η εταιρεία γνωστοποίησε χθες ότι ολοκλήρωσε την τιμολόγηση προσφοράς ομολογιών 7ετούς διάρκειας (senior notes) ύψους 500 εκατ. ευρώ, με απόδοση 5,25%. Οι ομολογίες θα εκδοθούν από την εμμέσως ελεγχόμενη θυγατρική της, Intralot Capital Luxembourg S.A., ενώ εγγυητής της έκδοσης είναι η μητρική εταιρεία, μαζί με κάποιες άλλες θυγατρικές επιχειρήσεις του ομίλου Intralot.

Η έκδοση κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχής, αφού η εταιρεία αποκλιμακώνει περαιτέρω το κόστος δανεισμού – τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Η ανακούφιση αυτή φάνηκε και στην ανακοίνωση της επιχείρησης, στην οποία αναφέρθηκε ότι η ζήτηση που εκδηλώθηκε ήταν τριπλάσια της προσφοράς.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, προσφορές τοποθέτησαν περισσότερα από 170 διεθνή επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ και, για τον λόγο αυτό, η διοίκηση της επιχείρησης αύξησε την έκδοση κατά 50 εκατ. ευρώ. Από 450 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά, τελικά άντλησε 500 εκατ. ευρώ.

«Με τη σημερινή τιμολόγηση των ομολογιών της Intralot η αγορά επιβεβαίωσε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, την εμπιστοσύνη της στην εταιρεία και τη μακροχρόνια προοπτική της», σχολίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Αντώνης Κεραστάρης. Ο ίδιος χαρακτήρισε εντυπωσιακό τον μετασχηματισμό του προφίλ των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου και εξέφρασε ευχαριστίες προς τους επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τα κεφάλαιά τους στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με την Intralot, η νέα έκδοση ολοκληρώνει επιτυχώς μια διαδικασία αναχρηματοδότησης (αναδιάρθρωσης) των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου, που ξεκίνησε στις αρχές του 2014. Η διαδικασία αυτή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μειώνει το κόστος δανεισμού του ομίλου από 8,25% σε 5,75%, ενώ επεκτείνει τη μέση χρονική διάρκεια του δανεισμού από 3,5 σε 6 έτη.

Τα έσοδα από τη νέα προσφορά των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την πλήρη εξόφληση των υφιστάμενων ομολογιών του εκδότη 6,00%, λήξεως 2021 (250 εκατ. ευρώ), και την αποπληρωμή του υφιστάμενου κοινοπρακτικού δανείου (225 εκατ. ευρώ). Τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ, αφαιρουμένων των αμοιβών και εξόδων της έκδοσης, θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης. Ως ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών ενήργησαν οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Nomura και Societe Generale.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή